Πέμπτη 26 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ
Τρεις μήνες απλήρωτοι οι εργαζόμενοι

Επί τρεις μήνες είναι απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στη Δημόσια Επιχείρηση Στέγασης Πολεοδομίας (ΔΕΠΟΣ) ΑΕ, η οποία υπάγεται στο ΥΠΕΧΩΔΕ. Οπως σημειώνουν σε απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Εργαζομένων, «η αδράνεια της πολιτικής ηγεσίας» έχει οδηγήσει «την επιχείρηση σε αδιέξοδο και τους εργαζόμενους σε απόγνωση». Για το λόγο αυτό, σήμερα, Πέμπτη, στις 11 π.μ., πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από το ΥΠΕΧΩΔΕ.

Αναλυτικά, στο ψήφισμα αναφέρεται ότι «τους τελευταίους μήνες οι εργαζόμενοι στη ΔΕΠΟΣ ΑΕ βιώνουμε μια κατάσταση συστηματικών αναβολών και προσχηματικών καθυστερήσεων των διαδικασιών που απαιτούνται για τη χρηματοδότηση της επιχείρησης στα πλαίσια που έχει προτείνει η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ».

Κατά συνέπεια, συνεχίζουν, έχει δημιουργηθεί η εντύπωση πως «πρόκειται τελικά για παρελκυστική τακτική και ότι η πολιτική ηγεσία δεν έχει στην πραγματικότητα την πρόθεση να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που η ίδια πρότεινε και ανέλαβε. Εάν, δε, λάβουμε υπ' όψιν ότι το πρόβλημα ρευστότητας της ΔΕΠΟΣ έχει ουσιαστικά προκληθεί από την πολιτική του ΥΠΕΧΩΔΕ τα τελευταία τρία χρόνια, για μπλοκάρισμα όλων των νέων έργων της επιχείρησης, έχουμε βάσιμους λόγους να πιστεύουμε ότι η όλη διαδικασία αποτελεί μεθόδευση για την απαξίωση της επιχείρησης και την απεμπόληση των θεσμικά κατοχυρωμένων οικονομικών δικαιωμάτων των εργαζομένων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ