Πέμπτη 26 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ
Παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στην αστυνομική βία

Χτες δικαζόταν ο Γιάννης Βουτσινάς, επειδή ...τόλμησε να διαμαρτυρηθεί σε αστυνομικούς που χτυπούσαν τοξικομανή στο κέντρο της Αθήνας. Η δίκη αναβλήθηκε για τις 7 Σεπτέμβρη

Παράσταση διαμαρτυρίας στα δικαστήρια της Ευελπίδων πραγματοποίησαν χτες δεκάδες φορείς, σύλλογοι και οργανώσεις, με αφορμή το νέο κρούσμα αστυνομικής βίας σε βάρος του Γιάννη Βουτσινά, ο οποίος δικαζόταν επειδή «τόλμησε» να διαμαρτυρηθεί, βλέποντας να κακοποιείται βάναυσα χρήστης ναρκωτικών ουσιών στο κέντρο της Αθήνας από αστυνομικούς (ο χρήστης ήταν ήδη αιμόφυρτος και εξακολουθούσαν να τον χτυπούν). Ο Γ. Βουτσινάς παρενέβη βλέποντας ότι ο χρήστης είχε ανάγκη ιατρικής περίθαλψης και όχι ξυλοδαρμού.

Το αποτέλεσμα ήταν να βρεθεί με χειροπέδες, να περάσει τη νύχτα στο κρατητήριο και να σχηματιστεί δικογραφία (όπως και κατά του συλληφθέντα χρήστη), με την οποία παραπέμφθηκε στο Αυτόφωρο με χαλκευμένες κατηγορίες, όπως «εξύβριση» και «αντίσταση κατά της αρχής». Χτες, λοιπόν, δικαζόταν, γι' αυτό το λόγο και στο πλευρό του στάθηκαν εκπρόσωποι του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών, των Συλλόγων Γονέων και Φίλων του «18 ΑΝΩ» και του Θ.Π. «ΙΘΑΚΗ», της Επιτροπής Εργαζομένων του «18 ΑΝΩ», των Συνδικάτων Φαρμάκου, Επισιτισμού, Οικοδόμων, Μετάλλου «ο Προμηθέας», της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Φορέων κατά των Ναρκωτικών, καθώς και η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη», η οποία έχει αναλάβει τη νομική υπεράσπισή του.

«Δεν μπορούσε το γεγονός να με αφήσει ασυγκίνητο, να το προσπεράσω. Για ανθρωπιστικούς λόγους σταμάτησα», δήλωσε στο «Ρ» ο Γ. Βουτσινάς. «Ο επιδιωκόμενος στόχος είναι να περάσουν το μήνυμα της κοινωνικής αναλγησίας και αδιαφορίας. Να προσπερνάς, να αδιαφορείς ή να βάζεις κι εσύ ένα χεράκι, γιατί αλλιώς θα βρεις το μπελά σου. Τους τελευταίους μήνες έχουμε δεκάδες τέτοια κρούσματα απέναντι σε όποιον αντιδρά. Δεν είναι μεμονωμένα περιστατικά όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση, αλλά καθοδηγούνται από συγκεκριμένες αντιλαϊκές πολιτικές», επισήμανε ο Στρατής Κόρακας, εκ μέρους της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης».

Σημειώνεται ότι η «Δημοκρατική Συσπείρωση» εδώ και 3 μέρες έχει ζητήσει συνάντηση με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης για το θέμα, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Η δίκη αναβλήθηκε για τις 7 Σεπτέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ