Πέμπτη 26 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ
Σοβαρός τραυματισμός εργάτη

Συνεχίζονται σήμερα οι στάσεις εργασίας

Ενας ακόμα μεταλλεργάτης σε συνεργείο της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης παραλίγο να χάσει τη ζωή του στις 19.7.2007 τρία μόλις 24ωρα μετά το διπλό έγκλημα στο δεξαμενόπλοιο ΑΙΛΣΑ ΚΡΕΚΓ, όπου από έκρηξη λαμπάδιασαν δύο μεταλλεργάτες!

Συγκεκριμένα, στο συνεργείο Δακουτρός Α - Ζήσιμος Ν έσκασε εργαλείο φλογοκοπής στα χέρια του μεταλλεργάτη Γιώργου Βάβλη, ο οποίος νοσηλεύεται με εγκαύματα στην εντατική μονάδα της Κεντρικής Κλινικής Αθηνών! Οι δύο εργολάβοι δε δήλωσαν πουθενά το εργατικό ατύχημα και τα σωματεία της Ζώνης ενημερώθηκαν μόλις προχτές από συνάδελφο του τραυματία! Την ίδια ώρα, η εργοδοτική Ενωση της Ζώνης έχει καταθέσει αγωγή εναντίον των σωματείων της Ζώνης, απαιτώντας 100.000 ευρώ, επειδή στο μνημείο που έχουν στήσει μέσα στη Ζώνη έχουν αναγράψει ότι είναι στη μνήμη «των δολοφονημένων από το χέρι της εργοδοσίας», συναδέλφων τους.

Από χτες οι εργάτες, συσπειρωμένοι στα ταξικά τους σωματεία, έχουν ξεκινήσει στάσεις εργασίας διαμαρτυρίας, ζητώντας ενίσχυση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, ενώ προετοιμάζονται για κλιμάκωση των αγώνων. Οι στάσεις θα συνεχιστούν και σήμερα από τα συνεργεία στα ναυπηγεία Ελευσίνας και Σκαραμαγκά μέχρι τα επισκευαζόμενα πλοία του μόλου της ΔΕΗ στο Κερατσίνι και της Ζώνης στο Πέραμα. Ζητούν ενίσχυση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ