Τρίτη 31 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ - ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Απόλυτη σύμπλευση στις ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις

ΚΑΜΠ ΝΤΕΪΒΙΝΤ.--

Οτι θα υπάρξει «ενίσχυση» των ήδη στενών σχέσεων Βρετανίας και ΗΠΑ διαβεβαίωσαν ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Γκόρντον Μπράουν, και ο Αμερικανός Πρόεδρος, Τζορτζ Μπους, κατά τις συνομιλίες που είχαν στο Καμπ Ντέιβιντ, διαψεύδοντας όσους «επιθυμούσαν» διακαώς να δουν μία αλλαγή πλεύσης της εξωτερικής πολιτικής της Βρετανίας υπό τη νέα διακυβέρνηση Μπράουν.

«Η Βρετανία και οι ΗΠΑ συνεργάζονται και η συνεργασία θα ενισχυθεί τα επόμενα χρόνια», δήλωσε ο Μπράουν στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι δύο ηγέτες, ενώ ο Μπους από την πλευρά του τόνισε ότι ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας «αντιλαμβάνεται το στοίχημα» που παίζεται στο Ιράκ. Οσον αφορά στο ζήτημα του Ιράν, Μπράουν και Μπους συμφώνησαν ότι είναι ανάγκη να επιβληθούν σκληρότερες κυρώσεις στην Τεχεράνη για το πυρηνικό πρόγραμμά της. Επίσης, συμφώνησαν να «εντείνουν» τις πιέσεις τους προκειμένου να τερματιστεί η ...κρίση στο Νταρφούρ.

Νωρίτερα σε δηλώσεις του ο Μπράουν είχε εκθειάσει τον ηγετικό ρόλο των ΗΠΑ στον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας» τονίζοντας ότι ο κόσμος οφείλει πολλά στις ΗΠΑ...

Πρόκειται για τον «πόλεμο» που είναι το κύριο εργαλείο για την επιβολή της ιμπεριαλιστικής πολιτικής και τη συρρίκνωση των πολιτικών και ατομικών δικαιωμάτων.

Σε αυτό εντάσσεται και η έγκριση με μεγάλη πλειοψηφία από το ελεγχόμενο από τους Δημοκρατικούς Κογκρέσο του νομοσχεδίου για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, με το οποίο ενεργοποιούνται πολλές από τις εισηγήσεις της επιτροπής που ερεύνησε τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου και προβλέπει μεγαλύτερη χρηματοδότηση σε αμερικανικές πόλεις με «σοβαρό κίνδυνο τρομοκρατικής επίθεσης». Επίσης, αξιώνει από τις αρχές των αεροδρομίων να αρχίσουν έλεγχο όλων των αποσκευών σε επιβατικές και εμπορικές πτήσεις σε διάστημα πέντε ετών.

Τέλος, ο Μπους ζήτησε από το Κογκρέσο να αναθεωρήσει νόμο για την ασφάλεια προκειμένου να μη σταματήσουν οι τηλεφωνικές παρακολουθήσεις στο πλαίσιο της αντιτρομοκρατικής πολιτικής των ΗΠΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ