Τρίτη 31 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Οι ... «μικρότερες» βόμβες του ΝΑΤΟ

ΚΑΜΠΟΥΛ - ΛΟΝΔΙΝΟ.--

Βόμβες με μικρότερη ισχύ ...θα χρησιμοποιούν οι ΝΑΤΟικές δυνάμεις κατά τις επιχειρήσεις τους εναντίον των ισλαμιστών μαχητών στο Αφγανιστάν, προκειμένου να μειωθεί ο αριθμός των αμάχων θυμάτων, που έχει προκαλέσει κατακραυγή τις τελευταίες βδομάδες εναντίον των ΝΑΤΟικών στρατιωτών, ανακοίνωσε με κυνισμό ο γγ του ΝΑΤΟ, Γιαπ ντε Χουπ Σέφερ, σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε στους «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς», σπεύδοντας ωστόσο να διευκρινίσει ότι «δεν είναι δυνατόν να μηδενιστεί ο αριθμός των αμάχων θυμάτων».

Χτες εξάλλου το υπουργείο Εσωτερικών του Αφγανιστάν ανακοίνωσε ότι 13 μέλη των αρχών ασφαλείας σκοτώθηκαν από επίθεση των Ταλιμπάν στον αυτοκινητόδρομο Καμπούλ - Κανταχάρ.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται η κρίση με την ομηρία των 22 Νοτιοκορεατών που έχουν απαχθεί στο Αφγανιστάν από ένοπλους Ταλιμπάν, καθώς δόθηκε νέο τελεσίγραφο και δύο μέρες παράταση - μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης 1ης του Αυγούστου. Σύμφωνα με δηλώσεις του Μαρατζουντίν Παθάν, κυβερνήτη της επαρχίας όπου απήχθησαν οι Κορεάτες, οι απαγωγείς συμφώνησαν σε επιπλέον συνομιλίες για την απελευθέρωση των ομήρων με αντάλλαγμα την απελευθέρωση 23 μαχητών που βρίσκονται σε φυλακές. Εντούτοις, η «Ντόιτσε Βέλε» ανέφερε χτες ότι ανακοίνωση των Ταλιμπάν έκανε λόγο για δεύτερο Νοτιοκορεάτη εκτελεσμένο. Στη Σεούλ μεταφέρθηκε χτες η σορός του Νοτιοκορεάτη πάστορα που είχε δολοφονηθεί την Πέμπτη. Τα ακριβή περιστατικά του θανάτου του παραμένουν ασαφή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ