Τετάρτη 1 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΑΜΕΙΟ «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ»
Κάλπικες υποσχέσεις στα φτωχά λαϊκά στρώματα

Στα θολά νερά της δήθεν παροχολογίας ψαρεύει η κυβέρνηση με στόχο την υφαρπαγή της λαϊκής ψήφου, διοχετεύοντας πληροφορίες και για τη λεγόμενη κατώτατη εθνική σύνταξη

Τις κάλπικες υποσχέσεις προς τα λαϊκά στρώματα της χώρας σχεδιάζει η κυβέρνηση της ΝΔ ενόψει και των πρωθυπουργικών εξαγγελιών στη ΔΕΘ αλλά και του κλίματος που επιχειρεί να διαμορφώσει μπροστά στις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

Σ' αυτό το πλαίσιο οι υπουργοί Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης και Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Β. Μαγγίνας, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, συναντήθηκαν χτες για να συζητήσουν θέματα που αφορούν στη σύσταση και λειτουργία του λεγόμενου «Εθνικού Ταμείου Κοινωνικής Συνοχής». Η κυβέρνηση αποφεύγει για την ώρα να προχωρήσει σε διευκρινίσεις, ψαρεύοντας έτσι στα θολά νερά της δήθεν παροχολογίας με στόχο την υφαρπαγή της λαϊκής ψήφου. Σε κάθε περίπτωση ακόμη και αυτό το ύψος της λεγόμενης κατώτατης σύνταξης αλλά και τα συνολικά κονδύλια ύψους 2 δισ. ευρώ σε βάθος 4ετίας, δεν καλύπτουν ούτε καν τον πληθωρισμό των επόμενων ετών.

Να σημειωθεί επίσης ότι το επίσημο όριο της φτώχειας, όπως αυτό προσδιορίστηκε από έρευνα της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας και σύμφωνα με τη μεθοδολογία της ΕΕ, διαμορφώνεται μόλις στα 11.864 ευρώ το χρόνο για τετραμελή οικογένεια και στα 5.649,5 ευρώ το άτομο! Για ευνόητους λόγους η κυβέρνηση αποφεύγει να προσδιορίσει και τα όποια κριτήρια ενίσχυσης των φτωχών λαϊκών στρωμάτων αφήνοντας έτσι να αιωρούνται ψευδείς προσδοκίες.

Σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας το 20% των ελληνικών νοικοκυριών - δηλαδή 832.456 λαϊκά νοικοκυριά με περίπου 2,1 εκατ. μέλη - ζουν σε συνθήκες φτώχειας και εξαθλίωσης, στην οποία έχουν οδηγηθεί από την πολιτική των κυβερνήσεων του δικομματισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ