Τετάρτη 1 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
TELLAS
Στον Αιγύπτιο μεγιστάνα και με... προίκα!

Η Διοίκηση της ΔΕΗ ανακοίνωσε ότι αποδέχτηκε την προσφορά του Ν. Σαουίρις για την πώληση του 49,9% των μετοχών της θυγατρικής της, «Tellas»

Στον όμιλο του Αιγύπτιου μεγιστάνα Ναγκίμπ Σαουίρις και μάλιστα με «προίκα» 9,43 εκατ. ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό, κατέληξε τελικά ολοκληρωτικά η «Tellas» (θυγατρική της ΔΕΗ σε ποσοστό 49,9%). Οπως ανακοινώθηκε χτες, το ΔΣ της ΔΕΗ έκανε αποδεκτή την προσφορά της «Weather Investments S.p.A» (ιδιοκτησίας Ν. Σαουίρις) για εξαγορά του ποσοστού που κατέχει στην «Tellas», έναντι 175 εκατ. ευρώ. Στην ανακοίνωση δε διευκρινίζεται αν ο αγοραστής θα αναλάβει τις δανειακές υποχρεώσεις της «Tellas», που ανέρχονται σε αρκετές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Σημειώνεται ότι ο Αιγύπτιος μεγαλοεπιχειρηματίας για να πετύχει το σκοπό του, είχε προχωρήσει στον ωμό εκβιασμό προς κυβέρνηση και ΔΕΗ «ή μας πουλάτε την "Tellas" ή πουλάμε εμείς το ποσοστό μας». Και η κατάληξη αποδεικνύει ότι όχι μόνο «έπιασε» ο εκβιασμός του μεγιστάνα, αλλά επιπλέον η κυβέρνηση έσπευσε πρόσφατα (εν μέσω διαπραγματεύσεων) να «προικοδοτήσει» την «Tellas», με 9,43 εκατ. ευρώ από τις διατάξεις του αναπτυξιακού νόμου, προκειμένου να αναπτύξει ευρυζωνικές υποδομές και υπηρεσίες σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΔΕΗ, το ποσοστό που κατέχει η Επιχείρηση στην «Tellas» (49,99%) θα πωληθεί στην ολλανδική εταιρεία «WIND PPC HOLDING N.V.». Παράλληλα, διευκρινίζεται ότι το ΔΣ της ΔΕΗ αποφάσισε τη συνέχιση της μίσθωσης του δικτύου της ΔΕΗ προς την «Tellas», καθώς και τη συνέχιση παροχής τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών από την «Tellas» προς την Επιχείρηση.

Σημειώνεται ότι η «Tellas» έχει υπενοικιάσει και χρησιμοποιεί βάσει συμβολαίου έως το 2009, τις υποδομές της ΔΕΗ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ