Τετάρτη 1 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΚΗΥΚΥ
Ανοίγει ο δρόμος της ιδιωτικοποίησης

«Ανοίγει η πόρτα για την ιδιωτικοποίηση» των υπηρεσιών Κοινωνικής Ασφάλισης, επισήμανε χτες ο εισηγητής του ΚΚΕ Τάκης Τσιόγκας, καταψηφίζοντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο που προβλέπει τη μετατροπή του Κέντρου Ηλεκτρονικού Υπολογιστή Κοινωνικών Υπηρεσιών (ΚΗΥΚΥ) σε Ανώνυμη Εταιρεία. Υπέρ του νόμου ψήφισαν μόνον οι κυβερνητικοί βουλευτές.

Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Τάκης Τσιόγκας, «ζητάμε να αποσυρθεί το νομοσχέδιο. Αντί να πάρετε μέτρα προκειμένου να επιλυθούν προβλήματα στη λειτουργία του Κέντρου, μετατρέπετε έναν οργανισμό και ανοίγετε το δρόμο για την ιδιωτικοποίησή του». Επισήμανε ότι «η εταιρεία θα λειτουργεί με τη λογική του κέρδους», ενώ «στόχος είναι η ιδιωτικοποίηση του χώρου των Κοινωνικών Ασφαλίσεων». Απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, ο Τάκης Τσιόγκας τόνισε ότι «ανοίγετε διάπλατα τις πόρτες στην είσοδο των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών στο χώρο της Κοινωνικής Ασφάλισης» και ταυτόχρονα «ανοίγετε το δρόμο για την είσοδο των εργολάβων».

Ειδικά για τους εργαζόμενους, σημείωσε ότι «καταργούνται δικαιώματα και κατακτήσεις», ενώ παράλληλα «προχωράτε στο διαχωρισμό των εργαζομένων σε παλιούς και νέους». Τέλος, όσον αφορά το επιχείρημα της μονομετοχικής σύστασης της Ανώνυμης Εταιρείας, σχολίασε ότι «μπορεί στο νομοσχέδιο να προβλέπεται ότι μοναδικός μέτοχος είναι το Δημόσιο, όμως αυτό ισχύει προς το παρόν».

Εκ μέρους της κυβέρνησης, ο υπουργός Εργασίας Βασίλης Μαγγίνας είπε ότι στο νομοσχέδιο «το κύριο και πολιτικό και νομοθετικό βάρος αφορά σε αυτή τη μετατροπή, στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση» και ότι «οι εργαζόμενοι σήμερα στο ΚΗΥΚΥ συμφωνούν με αυτή την αλλαγή». Εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, η Ε. Χριστοφιλοπούλου κατηγόρησε την κυβέρνηση για προχειρότητα στο σχεδιασμό και για προθέσεις διορισμού «γαλάζιων παιδιών» στη νέα ΑΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ