Τετάρτη 1 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Επίθεση κοντά σε ΝΑΤΟική βάση

ΚΑΜΠΟΥΛ.--

Επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο σημειώθηκε χτες κοντά στη ΝΑΤΟική στρατιωτική βάση της Καμπούλ, η οποία προκάλεσε τον τραυματισμό δύο αμάχων και δύο ξένων στρατιωτών, σύμφωνα με το Αφγανικό υπουργείο Εσωτερικών.

Η επίθεση σημειώθηκε κοντά στο στρατόπεδο Φοίνιξ, σε κεντρικό δρόμο και είχε στόχο αυτοκινητοπομπή της «Διεθνούς Δύναμης Αρωγής στην Ασφάλεια», όπως αυτοονομάζονται οι κατοχικές δυνάμεις. Λίγο αργότερα ανακοίνωση του αμερικανικού Πενταγώνου ανέφερε ότι οι νεκροί στρατιώτες είναι 3 Αμερικανοί, χωρίς όμως να δώσει επιπλέον λεπτομέρειες. Τέλος, επιβεβαιώθηκε και ο θάνατος ενός Βρετανού πεζοναύτη από επίθεση ισλαμιστών μαχητών την Κυριακή.

Στο μεταξύ συνεχίζεται το θρίλερ με τους Νοτιοκορεάτες που κρατούνται όμηροι από τους Ταλιμπάν από τις 19 Ιούλη, καθώς εξέδωσαν νέο τελεσίγραφο για την ικανοποίηση του αιτήματος απελευθέρωσης 23 ισλαμιστών μαχητών έως σήμερα το πρωί με αντάλλαγμα την απελευθέρωση των 21 ατόμων που πλέον κρατούνται.

Τη Δευτέρα, μετά την εκπνοή της διορίας σκότωσαν και δεύτερο Νοτιοκορεάτη. Πρόκειται, σύμφωνα με το ΑΡ, για τον 29χρονο Σιμ Σουνγκ-μιν το πτώμα του οποίου βρέθηκε χτες το ξημέρωμα σε αυτοκινητόδρομο της επαρχίας Αντάρ, μόλις 10 χιλιόμετρα έξω από την πρωτεύουσα Γκάζνι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ