Τετάρτη 1 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Η οπτική των κομμουνιστών

Από παλιότερη κινητοποίηση των κομμουνιστών στη Βενεζουέλα
Από παλιότερη κινητοποίηση των κομμουνιστών στη Βενεζουέλα
Σε συνέντευξη Τύπου ο Οσκαρ Φιγκέρα, ΓΓ του ΚΚ Βενεζουέλας, αναφέρθηκε στις εξελίξεις στη Βενεζουέλα και ανέπτυξε την οπτική των κομμουνιστών, οι οποίοι στηρίζουν ενεργά την Μπολιβαριανή Διαδικασία, σχετικά με την οικοδόμηση του σοσιαλισμού στη χώρα αυτή.

Σημείωσε: «Ο μόνος τρόπος για να προχωρήσει η χώρα προς το σοσιαλισμό, για να ικανοποιηθούν οι λαϊκοί πόθοι για δικαιοσύνη και βαθιές αλλαγές, είναι η κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο». «Οσο υπάρχει ιδιωτική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής, εκμετάλλευση της μισθωτής εργασίας και ιδιοποίηση του πλούτου που παράγουν οι εργαζόμενοι, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να προχωρήσουμε προς το σοσιαλισμό», υπογράμμισε με έμφαση ο κομμουνιστής ηγέτης.

Γι' αυτό κάλεσε το βενεζουελάνικο λαό να συνεχίσει τον αγώνα στην κατεύθυνση της εμβάθυνσης της λαϊκής εξουσίας, «μοναδικό δρόμο που θα οδηγήσει στη σοσιαλιστική κοινωνία».

Στο πλαίσιο αυτό σημείωσε τη σημασία της πρότασης, που έχουν καταθέσει με τη μορφή νόμου στο Εθνικό Κοινοβούλιο οι κομμουνιστές, σχετικά με τα Συμβούλια Εργαζομένων «ως ένα σημαντικό βήμα για τον κοινωνικό έλεγχο στις δημόσιες και τις ιδιωτικές επιχειρήσεις».

Ταυτόχρονα, το ΚΚ Βενεζουέλας χαιρέτισε τη θέση της νέας διοίκησης της Ομοσπονδίας Βιομηχάνων. Ο Ο. Φιγκέρα σημείωσε: «Στους κόλπους των βιομηχάνων υπήρξε σύγκρουση δύο τάσεων. Από τη μια πλευρά οι τομείς της πιο ακραίας Δεξιάς που θέλουν την ανοιχτή σύγκρουση με την επανάσταση και από την άλλη ένα κομμάτι που δηλώνει ανοιχτό στο διάλογο με την κυβέρνηση και εκφράστηκε με την υποψηφιότητα του νέου προέδρου της Ομοσπονδίας». Ωστόσο, ο κομμουνιστής ηγέτης με έμφαση τόνισε: «Η θέση της νέας ηγεσίας της Ομοσπονδίας των Βιομηχάνων δε σημαίνει άρνηση της βαθιάς σύγκρουσης των τάξεων που αναπτύσσεται στη βενεζουελάνικη κοινωνία. Ο λύκος ακόμα και αν ντυθεί πρόβατο εξακολουθεί να είναι λύκος, έτσι και ο καπιταλιστής συνεχίζει να είναι εκμεταλλευτής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ