Σάββατο 4 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Χωρίς απόφαση

Χωρίς απόφαση έληξε η προχτεσινή συνεδρίαση του ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ), θέμα της οποίας ήταν η απόφαση του υπουργείου Παιδείας για έκτακτη επιχορήγηση προς τους Δήμους και τις Νομαρχίες ύψους 4.575.000 ευρώ για την απόκτηση «ελαφρών αιθουσών», προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες σε νηπιαγωγεία.

Και τη στιγμή που κοινή διαπίστωση είναι πως θα δημιουργηθεί χάος στα νηπιαγωγεία της χώρας με την έναρξη της νέας χρονιάς, η ΔΑΚΕ κρύβεται πίσω από το δάχτυλό της, υποστηρίζοντας ότι «όλα πάνε καλά. Η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί»... Οσο για την «κριτική» της ΠΑΣΚ, αναλώθηκε σε επουσιώδη ζητήματα, καθώς σε κεντρικά θέματα ταυτίζεται πλήρως με την πολιτική της ΕΕ.

«Ακέραια την ευθύνη, όπως επισήμανε ο εκπρόσωπος της ΕΣΑΚ - ΔΕΕ, έχει η κυβέρνηση της ΝΔ και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, που προχώρησε ακάθεκτη στη "διά βίου μάθηση". Κανένα τμήμα της εκπαίδευσης δεν πρέπει να υπαχθεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Απώτερος στόχος είναι η μείωση του συνολικού χρόνου σπουδών, η πιο πρόωρη ταξική επιλογή και η μαζική στροφή των παιδιών της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων στις δεξιότητες και την ψευτοκατάρτιση, η επιτάχυνση της αποκέντρωσης της εκπαίδευσης και των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων». Μπροστά σε αυτή τη βίαιη και απαράδεκτη ψυχολογικά και κοινωνικά κατάσταση, αναρωτιέται κανείς για ποια προσχολική αγωγή μιλάμε;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ