Κυριακή 12 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΤΖΕΝΤΑ
Κυριακή 12/8:
  • Δήμητρα Γαλάνη
    Δήμητρα Γαλάνη
    Παραδοσιακά δρώμενα από πολιτιστικούς συλλόγους της Θράκης και της Μακεδονίας παρουσιάζονται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Διονύσου Λόγος» στη Μαρώνεια Θράκης στο «Θέατρο - Λατομείο Μαρώνειας». Οι «Μωμόγεροι» από το Σύλλογο Ποντιακής Νεολαίας Νομού Ροδόπης «Η Τραπεζούντα», «Μπάμπω και Ισνάφια» από το Σύλλογο Γυναικών Ξυλαγανής και ΚΑΠΗ Δήμου Μαρώνειας, «Το νυχτέρι», από τον Πολιτιστικό και Λαογραφικό Σύλλογο Γυναικών Προσκυνητών, Παραδοσιακά Τραγούδια από τον Πολιτιστικό και Λαογραφικό Σύλλογο Γυναικών Ιμέρου, «Τα Μέριου» του Σοχού από το «Μπίλλειο» Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Σοχού.
  • Το μουσικό σύνολο «Ιχνηλάτες της Παράδοσης» παρουσιάζει τη δουλιά του πάνω στην ελληνική παραδοσιακή μουσική στα Βράσταμα του Πολυγύρου Χαλκιδικής. Ακολουθούν οι συναυλίες: 15/8 Πολύγυρος, 17/8 Καλάνδρα Δήμου Κασσάνδρας Χαλκιδικής.
Δευτέρα 13/8
  • Η ταινία του Μάριο Μονιτσέλι «Εντιμότατοι φίλοι μου» (Ιταλία, 1975) θα προβάλλεται μέχρι και τις 16/8 στο θερινό σινεμά της Μονής Λαζαριστών στη Θεσσαλονίκη (Κολοκοτρώνη 21, Σταυρούπολη) στο πλαίσιο της συνεργασίας του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, με το Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών και το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.
  • Συναυλία με τους: Χ. Νικολόπουλο, Δ. Μπάση, Δ. Κουντούρη, Η. Μακρή στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Θάσου, στο Δημοτικό Στάδιο Παναγίας.
Πέμπτη 16/8
  • Σταρόβας, Μπουλάς, Μαχαιρίτσας, Μιτζέλος
    Σταρόβας, Μπουλάς, Μαχαιρίτσας, Μιτζέλος
    Συναυλία με τους C-REAL με δικά τους τραγούδια αλλά και διαχρονικά κομμάτια της pop, rock, dance και disco μουσικής στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Λαμπέτεια 2007» του Δήμου Βιλλίων, κεντρική πλατεία, 9.30 μ.μ.
  • Συναυλία της Σωτηρίας Λεονάρδου στον Ορμο Μαραθοκάμπου στο πλαίσιο του 11ου Φεστιβάλ Σάμου «Μανώλης Καλομοίρης». Στις 18/8 η ερμηνεύτρια θα δώσει συναυλία τους Φούρνους.
Παρασκευή 17/8
  • Το Εθνικό Θέατρο, με την «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Πέτερ Στάιν, μετά την Επίδαυρο παρουσιάζεται σε περιοδεία με «σταθμό» τη Σπάρτη (Σαϊνοπούλειο Αμφιθέατρο).
  • Συναυλία κλασικής μουσικής των «Ellemis piano quartet» (Στέλλα Τσάνη, βιολί, Ελενα Χούντα, πιάνο, Michail Smirnov, βιόλα, Λευκή Κολοβού, τσέλο) σε έργα των: Λιστ, Μότσαρτ, Σούμαν στο πλαίσιο του 2ου Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ Αίγινας, στην παραλία Αύρας.
Σάββατο 18/8
  • Το Εθνικό Θέατρο, μετά την πρεμιέρα της στην Επίδαυρο, παρουσιάζει την «Ανδρομάχη» του Ρακίνα, σε μετάφραση - σκηνοθεσία Δ. Μαυρίκιου, σε διάφορα φεστιβάλ και περιοχές. Στο πλαίσιο αυτό γίνεται και η συγκεκριμένη παράσταση στη Νέα Μάκρη (πολιτιστικό - αθλητικό πάρκο).
  • Συναυλία με τους: Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Σάκη Μπουλά, Δημήτρη Σταρόβα, Αντώνη Μιντζέλο και την Ελεωνόρα Ζουγανέλη στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Λαμπέτεια 2007» του Δήμου Βιλλίων, κεντρική πλατεία, 9.30 μ.μ.
  • Από την «Ανδρομάχη» του Ρακίνα
    Από την «Ανδρομάχη» του Ρακίνα
    Παράσταση της «Λυσιστράτης» του Αριστοφάνη από το ΚΘΒΕ με τους: Ρ. Λουιζίδου, Δ. Πιατά, Μ. Αδαμάκη στο Αρχαίο Θέατρο Θάσου.
  • Η Δήμητρα Γαλάνη και οι «Ντάμα Κούπα» στο Λόφο της Σάνης, στις 9.30 μ.μ.
  • Συναυλία κλασικής μουσικής των: Polina Leschenko (πιάνο), Christian Poltera (τσέλο) Alissa Margulis (βιολί) σε έργα των Γκριγκ, Σοπέν, Μέντελσον στο πλαίσιο του 2ου Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ Αίγινας, στην παραλία Αύρας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ