Τρίτη 7 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΥΒΑ
Επιστροφή των δύο μποξέρ

Παρέμβαση για το θέμα του Φ. Κάστρο

ΑΒΑΝΑ.--

Επέστρεψαν στην πατρίδα οι δύο πρωταθλητές της πυγμαχίας, που είχαν εξαφανιστεί από την αποστολή της χώρας στους πρόσφατους παναμερικανικούς του Ρίο ντε Ζανέιρο, αλλά συνελήφθησαν από τη βραζιλιάνικη αστυνομία όταν εντοπίστηκαν με ληγμένη βίζα και τελικά απελάθηκαν στην Κούβα.

Σύμφωνα με τα βραζιλιάνικα ΜΜΕ, κατά τη σύλληψή τους, ο Γκιγιέρμο Ριγκοντό, χρυσός ολυμπιονίκης, και ο Ερινσλέι Λάρα, παγκόσμιος πρωταθλητής στα 69 κιλά στην ερασιτεχνική πυγμαχία, ισχυρίστηκαν ότι τους είχαν δώσει ναρκωτικά και τους απήγαγαν για να τους αναγκάσουν να υπογράψουν επικερδείς συμφωνίες να αγωνιστούν στην Ευρώπη, για μάνατζερ της γερμανικής εταιρείας «Αρένα».

«Αυτοί οι πολίτες δε θα υποστούν κανενός είδους σύλληψη, σε αντίθεση με τις μεθόδους που χρησιμοποίησαν οι ΗΠΑ στο Αμπου Γκράιμπ και στο Γκουαντάναμο, και οι οποίες δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ποτέ στη χώρα μας», αναφέρει σε παρέμβαση - άρθρο του με τίτλο «Πολιτική και Αθλητισμός» ο ηγέτης της Κούβας Φιντέλ Κάστρο. Σημειώνει επίσης ότι στην Κούβα «ο αθλητισμός και η πολιτική ενώνονται στην αναζήτηση σωστών λύσεων και αρχών» και αναφέρει ότι οι νέοι αυτοί υπέπεσαν σε ένα λάθος αλλά μετάνιωσαν και θέλησαν να επανακάμψουν, ενώ καταγγέλλει για άλλη μια φορά τη «γερμανική μαφία που επιχειρεί να εξαγοράσει αθλητές». Πάντως υπογραμμίζεται ότι στους δύο μποξέρ θα δοθούν νέα καθήκοντα στον αθλητισμό, σύμφωνα με τις εμπειρίες και τις δυνατότητές τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ