Τρίτη 7 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Μάχες και αμερικανικές πιέσεις

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.--

Τουλάχιστον 216 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από επιθέσεις αυτοκτονίας σε όλο το Πακιστάν, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών, που αποδίδει τη δραματική αύξηση των επιθέσεων στην καταστολή της κατάληψης στο Κόκκινο Τζαμί.

Τελευταίος γύρος επιθέσεων το Σαββατοκύριακο, όπου τουλάχιστον 20 άνθρωποι, «ισλαμιστές μαχητές», άμαχοι αλλά και στρατιώτες σκοτώθηκαν σε μάχες στο Παρασινάρ, στο βορειοδυτικό Πακιστάν, αλλά και σε απομακρυσμένες περιοχές του Πακιστάν. Οι επιθέσεις λαμβάνουν χώρα, ενώ το Πακιστάν αντιμετωπίζει αυξανόμενη πίεση από τις ΗΠΑ «να λάβει μέτρα εναντίον των Ταλιμπάν και της Αλ Κάιντα», παρότι δημοσίευμα της Ουάσινγκτον Ποστ αποκαλύπτει ότι η έκθεση των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ «παραποιήθηκε σκοπίμως», ώστε να «στοχοποιηθεί» και να πιεστεί το Πακιστάν.

  • Στο μεταξύ, η «αδιάκοπη βία» των Ταλιμπάν και οι συνεχιζόμενες απώλειες αμάχων σε συμμαχικές στρατιωτικές επιχειρήσεις κυριαρχούν στις συνομιλίες του Χαμίντ Καρζάι με τον Αμερικανό Πρόεδρο Τζορτζ Ου. Μπους στο θέρετρο του Καμπ Ντέιβιντ. Επίσης, το εμπόριο ναρκωτικών, η οικονομική ανάπτυξη, καθώς και η τύχη των 21 Νοτιοκορεατών που παραμένουν όμηροι στα χέρια των Ταλιμπάν, τέθηκαν επίσης επί τάπητος.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ