Κυριακή 19 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Σεμινάριο υποκριτικής με τον Τζον Στράσμπεργκ

Μέσα από ένα σεμινάριο Υποκριτικής που απευθύνεται σε επαγγελματίες ηθοποιούς και διοργανώνεται από την εταιρεία παραγωγής Cova Nostra Productions, ο Τζον Στράσμπεργκ έρχεται να μοιραστεί για πρώτη φορά με τον θεατρικό κόσμο της χώρας μας τις γνώσεις και τον εμπειρικό του πλούτο, όπως, άλλωστε, κάνει χρόνια τώρα στις χώρες που επισκέπτεται.

Ο Τζ. Στράσμπεργκ είναι ένας από τους σημαντικότερους δασκάλους Υποκριτικής σε διεθνές επίπεδο, γεγονός που αποδεικνύεται από τη σαρανταπεντάχρονη καριέρα του, όχι μόνο στη Νέα Υόρκη όπου μένει και διατηρεί τη σχολή του, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σπούδασε Υποκριτική με τους Λι και Πόλα Στράσμπεργκ και Πέγκι Φιούρι και χορό με την Σεβίλα Φορτ, ενώ έχει κάνει σπουδές στο τραγούδι. Ξεκίνησε την καριέρα του ένα χρόνο μετά το τέλος των σπουδών του, το 1962, ως βοηθός διευθυντή Σκηνής στο New York City Center, ενώ την ίδια χρονιά δουλεύει ως βοηθός του Elia Kazan στις «Ευμενίδες» του περίφημου Actors' Studio, του οποίου γίνεται και επίσημο μέλος. Το 1963 κάνει το ντεμπούτο του ως ηθοποιός στο «Marathon 33» του June Havoc (παραγωγή του Actors' Studio) και ως σκηνοθέτης στην «off Broadway» παράσταση, «Ex-Miss Copper Queen on a Set of Pills» της Megan Terry, στο Cherry Lane Theatre. Από το 1964 αναλαμβάνει τη διεύθυνση σκηνής του Α.S. ξεκινώντας με την παράσταση «Οι τρεις αδερφές» του Αντον Τσέχωφ σε σκηνοθεσία του πατέρα του με τις: Kim Stanley, Geraldine Page, και Shirley Knight, στο Broadway. Είναι επίσης η πρώτη χρονιά που θα δουλέψει ως δάσκαλος Υποκριτικής, δίπλα στον Lee και την Paula Strasberg. Από 1975 αναλαμβάνει ως γενικός διευθυντής το «Lee Strasberg Theater Institut».

Το σεμινάριο θα έχει διάρκεια 10 ημερών (σύνολο 52 ώρες) και θα διεξαχθεί από 27/8/07 έως και 07/09/07 και ο αριθμός των συμμετεχόντων ανέρχεται στους 26 συν 10 ακροατές.

Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι σπουδαστές ή απόφοιτοι Ανώτερης Δραματικής Σχολής με επαγγελματική εμπειρία στο θέατρο και να γνωρίζουν αγγλικά ή γαλλικά ή ισπανικά. Κάθε ενδιαφερόμενος θα κληθεί να δουλέψει δυο σκηνές του κλασικού ή σύγχρονου ρεπερτορίου που θα επιλεγούν από τον Στράσμπεργκ. Η καθημερινή διάρκεια του σεμιναρίου είναι 5 ώρες και η καθημερινή παρουσία των συμμετεχόντων είναι υποχρεωτική.

Οι ενδιαφερόμενοι αρχικά θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τον υπεύθυνο διοργάνωσης του σεμιναρίου Χρήστο Σπυριδάκη, προκειμένου να δηλώσουν συμμετοχή και να αφήσουν τα στοιχεία και τα βιογραφικά τους (γραμμένα στα Ελληνικά και Αγγλικά) και μια έγχρωμη πρόσφατη φωτογραφία τους. Η επιλογή των συμμετεχόντων θα γίνει από τον κ. Strasberg.

Πληροφορίες στα τηλ. 210-8236691, 6945114 357 και x.spyridakis@gmail.com.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ