Παρασκευή 10 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πυρκαγιά στη Φωκίδα

Δύσβατη δασική περιοχή, κοντά στο χωριό Μοναστηράκι του Δήμου Ευπαλίου στη Φωκίδα, κατέκαιγε, μέχρι αργά το βράδυ, φωτιά που ξέσπασε στις 3 χθες το μεσημέρι, ενώ απειλήθηκαν και σπίτια. Η πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στην αρχή έκαψε χαμηλή βλάστηση με πουρνάρια και θάμνους, κάνοντας την κατάσταση επικίνδυνη καθώς βρισκόταν κοντά στο χωριό. Βοηθούμενη όμως από τους ισχυρούς ανέμους, προχώρησε προς το βουνό. Λίγο μετά τις 7 το απόγευμα, οι άνεμοι εξασθένησαν και η φωτιά ήταν σε ύφεση.

Το έργο της κατάσβεσης, από τη στιγμή που μπήκε σε χαράδρα, στηρίχτηκε στα εναέρια μέσα, τα δύο αεροσκάφη και ισάριθμα ελικόπτερα, τα οποία και έκαναν ρίψεις νερού μέχρι και τη δύση του ηλίου. Στο έδαφος βρίσκονταν, για τυχόν επέκτασή της προς το χωριό, ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με πεζοπόρα τμήματα.

Νωρίτερα, λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, φλόγες ξεπήδησαν σε χορτολιβαδική έκταση, πάνω από τη λίμνη Κουμουνδούρου, στον Ασπρόπυργο. Στόχος των δυνάμεων της Πυροσβεστικής ήταν να μην εξαπλωθεί η πυρκαγιά προς τα διυλιστήρια, κάτι που το κατάφεραν περίπου μία ώρα αργότερα, τόσο με τη βοήθεια των ανέμων στην περιοχή, που ήταν ασθενείς, όσο και με τη συμμετοχή των εναέριων μέσων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ