Παρασκευή 10 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΡΩΣΙΑΣ
Συνεχίζει τη δράση του παρά την προσπάθεια απαγόρευσης

Από παλιότερη συγκέντρωση των κομμουνιστών στη Ρωσία

Associated Press

Από παλιότερη συγκέντρωση των κομμουνιστών στη Ρωσία
Στις 4 και 5 του Αυγούστου πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα Ολομέλεια της ΚΕ του Κομμουνιστικού Εργατικού Κόμματος Ρωσίας - Κόμματος των Κομμουνιστών της Ρωσίας (ΚΕΚΡ-ΚΚΡ). Οπως σημειώνεται στο σχετικό δελτίο Τύπου του κόμματος, η Ολομέλεια «θεωρεί την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ρωσίας για την "εξάλειψη της κρατικής επικύρωσης του ΚΕΚΡ-ΚΚΡ" ως συνέχιση της αντιδραστικής αντεργατικής πολιτικής του αστικού καθεστώτος. Η Ολομέλεια καθόρισε τις βασικές κατευθύνσεις του κόμματος στις νέες, σημαντικά πιο σύνθετες συνθήκες. Η Ολομέλεια, αντανακλώντας τη θέληση χιλιάδων κομμουνιστών για την αναγκαιότητα συνέχισης και ενίσχυσης του αγώνα για την υπόθεση της εργατικής τάξης και των εργαζομένων της Ρωσίας, αποφάσισε να συνεχιστεί η δράση του κόμματος χωρίς την ύπαρξη της επικύρωσης, στη βάση της υπάρχουσας δομής και των εκλεγμένων οργάνων του κόμματος, που δρουν σύμφωνα με το Πρόγραμμα και το Καταστατικό του κόμματος. Καλούνται οι Κομματικές Οργανώσεις να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα για τη συσπείρωση των κομματικών γραμμών, την εξασφάλιση της διαφύλαξης των κομματικών εκδόσεων, των ντοκουμέντων, των αρχείων, των συμβόλων, της περιουσίας και των ενοικιασμένων χώρων του κόμματος».

Ταυτόχρονα, η ΚΕ του ΚΕΚΡ-ΚΚΡ αποφάσισε να χρεώσει στο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος να εξετάσει τις δυνατότητες συνέχισης του δικαστικού αγώνα, έως την προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, όπως και τη δυνατότητα δεύτερης προσπάθειας καταγραφής του ΚΕΚΡ-ΚΚΡ ως πολιτικού κόμματος. Επίσης, για την εξασφάλιση της νόμιμης έκφρασης και δράσης του κόμματος αποφασίστηκε να χρησιμοποιηθεί η κοινωνικο-πολιτική οργάνωση «Κομμουνιστές - Εργαζόμενη Ρωσία - Για τη Σοβιετική Ενωση», που θα μετονομαστεί σε «Κομμουνιστική εργατική προοπτική της Ρωσίας» (στα ρωσικά θα φέρει τα αρχικά του «ΚΕΚΡ»).

Η Ολομέλεια του ΚΕΚΡ-ΚΚΡ εξέτασε επίσης τη στάση του κόμματος στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές, που θα διεξαχθούν στη Ρωσία το Δεκέμβρη. Οπως σημειώνεται, «αποφασίστηκε, σε συνθήκες απροκάλυπτου αντικομμουνισμού του κόμματος της εξουσίας, αύξησης της πίεσης στο εργατικό κίνημα, να χρησιμοποιηθεί η προεκλογική καμπάνια για την αποκάλυψη της αντιλαϊκής πολιτικής, της αντιδραστικής-αστυνομικής μετάλλαξης του καθεστώτος και της ενίσχυσης των στοιχείων της προεδρικής δικτατορίας. Η Ολομέλεια απέρριψε την πρόταση για μποϊκοτάζ των εκλογών, εκτιμώντας ότι αυτή η τακτική δεν ενδείκνυται στο συγκεκριμένο στάδιο ανάπτυξης της ταξικής πάλης. Η Ολομέλεια αποφάσισε τη συνέχιση των συνομιλιών με το Κομμουνιστικό Κόμμα Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ) για κοινή δράση στις εκλογές, για τους όρους και τη συμμετοχή υποψηφίων του ΚΕΚΡ-ΚΚΡ στις εκλογικές λίστες του ΚΚΡΟ. Κατά την εξέταση του συγκεκριμένου ζητήματος παραβρισκόταν στις εργασίες ο Β. Κάσιν, Α΄ αντιπρόεδρος της ΚΕ του ΚΚΡΟ».

Τέλος, η ΚΕ του ΚΕΚΡ-ΚΚΡ αποφάσισε να συγκληθεί το τακτικό συνέδριο του κόμματος τον Απρίλη του 2008 στη Μόσχα, ενέκρινε Διακήρυξη «Για τα 90 χρόνια της Μεγάλης Οχτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης» κι απέστειλε μήνυμα αλληλεγγύης στους εργαζομένους της ρωσικής αυτοκινητοβιομηχανίας, που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις.


Ι. Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ