Κυριακή 12 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ- ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Ξεκινούν οι εκδηλώσεις για το Μπλόκο της Κοκκινιάς

Ξεκινούν την ερχόμενη Παρασκευή 17 Αυγούστου και ολοκληρώνονται στις 30 Αυγούστου, οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης των εκτελεσθέντων του Μπλόκου της Κοκκινιάς 1944, που διοργανώνουν οι Αντιστασιακές Οργανώσεις και ο Δήμος Νίκαιας.

Την Παρασκευή οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν με καταθέσεις στεφάνων στα σημεία που εκτελέστηκαν οι πατριώτες τον Αύγουστο του '44.

Συγκεκριμένα: Στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Αγίου Νικολάου, στις 6.45 μ.μ. στην πλατεία 4ου Συγκροτήματος, στις 7 μ.μ. στην πλατεία Δαβάκη, στις 7.30 μ.μ. θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο «Ομήρων Γερμανίας» στο Νεκροταφείο της Ανάληψης και κατάθεση στο μνήμα του ΕΠΟΝίτη Βασίλη Γκιόκα. Στις 8 μ.μ. στην πλατεία Αθηνάς Μαύρου, στις 9.15 μ.μ. στην πλατεία Διαμάντως Κουμπάκη, στις 8.20 μ.μ. στα Αρμενικά (Ακροπόλεως και Αρτέμιδος - Νεάπολη), στις 8.30 μ.μ. στην πλατεία Ηρώων (Γρηγορίου Ε' και Ροδοπόλεως), στις 8.45 μ.μ. στην Κ. Γέμελου και Μαινεμένης, στις 9 μ.μ. στην Κασταμονής και Ιωνίας.

Στις 9.15 μ.μ. θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο χώρο της Μάνδρας, θα ακολουθήσει ομιλία εκπροσώπων Εθνικής Αντίστασης και του δημάρχου Νίκαιας Στέλιου Μπενετάτου. Στις 9.30 μ.μ., στον ίδιο χώρο, θα πραγματοποιηθεί συναυλία με αντιστασιακά τραγούδια από τον ερμηνευτή Στέφανο Ψαραδάκο.

Η κεντρική εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή 19 Αυγούστου στις 10 το πρωί στο χώρο της πλατείας 17ης Αυγούστου 1944. Από εκεί θα ξεκινήσει η πορεία προς το χώρο του Κοινοτάφειου του Γ' Νεκροταφείου, όπου θα γίνουν ομιλίες και καταθέσεις στεφάνων.

Την Τρίτη 21 Αυγούστου (7 μ.μ. στις 12 μ.) θα διεξαχθεί μονοήμερο Τουρνουά Σκακιού τύπου «active -rapid», στο χώρο της Μάνδρας. Το Τουρνουά αφιερώνεται στα θύματα του Μπλόκου της Κοκκινιάς.

Από την Πέμπτη 23 έως την Πέμπτη 30 Αυγούστου στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Μάνος Λοΐζος» από τις 5 μ.μ.- 10 μ.μ. θα διεξαχθεί το 15ο Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά (open) με τίτλο: «Τιμή στην Εθνική Αντίσταση», σε συνεργασία με τον ΟΦΟΝ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ