Τρίτη 14 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ
«Ανοιξαν» τα διόδια

Κινητοποίηση των κομμουνιστών της Πιερίας την περασμένη Κυριακή

Στα διόδια Λεπτοκαρυάς στην Πιερία πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας το μεσημέρι της Κυριακής δεκάδες κάτοικοι της περιοχής με αίτημα την κατάργηση των διοδίων, δημόσιες, σύγχρονες και φθηνές συγκοινωνίες.

Την εκδήλωση διοργάνωσε η Νομαρχιακή Οργάνωση Πιερίας του ΚΚΕ και στη διάρκειά της οι διαδηλωτές για μια ώρα περίπου εμπόδισαν τους υπαλλήλους των διοδίων να εισπράττουν το αντίτιμο και έτσι οι οδηγοί περνούσαν δωρεάν.

Οπως τονιζόταν στην προκήρυξη που μοίραζαν οι διαδηλωτές στους διερχόμενους, «το ΚΚΕ αγωνίζεται για να καταργηθούν τα διόδια, να υπάρχει παντού ελεύθερη διέλευση, χωρίς κανένα χαράτσι στους εθνικούς δρόμους, στις μεγάλες οδικές αρτηρίες. Ολα τα μεγάλα έργα σου ανήκουν γιατί φτιάχτηκαν με χρήματα του ελληνικού λαού. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, Γ. Σουφλιά, τα διόδια μέχρι το 2010 θα αυξηθούν κατά 500% περίπου. Η αύξηση αυτή θα πυροδοτήσει και άλλες αυξήσεις, στα εισιτήρια των λεωφορείων, στα προϊόντα που μεταφέρονται μέσω του οδικού δικτύου».

Αυτή η πολιτική κινείται στη λογική των κατευθύνσεων της ΕΕ, της ιδιωτικοποίησης, που παίρνει από τις τσέπες των εργαζομένων, φουσκώνοντας ακόμα περισσότερο τις τσέπες των πλουτοκρατών. «Αυτή την πολιτική υπηρετούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και οι δυνάμεις του ευρωμονόδρομου», αναφέρεται στην προκήρυξη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ