Παρασκευή 17 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΕΡΟΥ
Σαρωτικό πλήγμα του Εγκέλαδου

Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών

Οι φτωχοί είναι κυρίως τα θύματα και αυτού του νέου καταστροφικού σεισμού

Associated Press

Οι φτωχοί είναι κυρίως τα θύματα και αυτού του νέου καταστροφικού σεισμού
ΛΙΜΑ.--

Ισχυρή σεισμική δόνηση έντασης 7,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ - ακολουθούμενη από δεκάδες ισχυρούς σεισμούς - συγκλόνισε το Περού αλλά και αρκετές χώρες της Νότιας Αμερικής στις 23.40 της Τετάρτης - τοπική ώρα - και προκάλεσε σύμφωνα με το μέχρι στιγμής απολογισμό, το θάνατο πάνω από 500 ανθρώπων και τον τραυματισμό περισσοτέρων των 1.500. Η πλειοψηφία των θυμάτων και των καταστροφών ήταν στην πόλη Ικα, στα νότια της χώρας αλλά και στο Πίσκο που βρίσκεται κοντά στο επίκεντρο του σεισμού.

Στη νότια πόλη Ικα αλλά και στην πρωτεύουσα Λίμα, πολλές κατοικίες κατέρρευσαν, ενώ διεκόπη η ηλεκτροδότηση. Ο υπουργός Υγείας Κάρλος Βαγιέχος, σύμφωνα με την Πρένσα Λατίνα, δήλωσε ότι η Ικα, πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας, έχει καταστραφεί σχεδόν ολοκληρωτικά ενώ τα σωστικά συνεργεία καταβάλλουν προσπάθειες για τον εντοπισμό παγιδευμένων κάτω από τα ερείπια των κτιρίων. Οι ζημιές είναι εκτεταμένες και στις επαρχίες Κανέτε και Τσίντσα.

Οι κυβερνήσεις του Εκουαδόρ, της Κολομβίας, της Χιλής, του Παναμά, του Μεξικού, της Βολιβίας, της Ισπανίας, της Γαλλίας και της Ρωσίας όπως και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκδήλωσαν τη συμπαράστασή τους. Η κυβέρνηση της Βολιβίας ελάχιστες ώρες μετά το σεισμό απέστειλε ανθρωπιστική βοήθεια προς τους πληγέντες. Αντίστοιχη αποστολή ετοιμάζει και η κυβέρνηση της Βενεζουέλας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ