Πέμπτη 23 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Το ΚΘΒΕ στην Μπίτολα

Με την παράσταση από τις «Βάκχες» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Τάσου Ράτζου συμμετέχει αύριο (για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά) το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος στο Φεστιβάλ Μπίτολα (Μοναστήρι) της ΠΓΔΜ.

Η συνεργασία ΚΘΒΕ - ΠΓΔΜ ξεκίνησε πέρυσι με την παράσταση «Ιφιγένεια η εν Ταύροις» που παρουσιάστηκε στο Μοναστήρι. Η παράσταση από τις «Βάκχες» του Ευριπίδη παρουσιάστηκε επίσης στις 11/8, στο πλαίσιο του 1ου Φεστιβάλ «Διονύσου Λόγος» στη Μαρώνεια της Θράκης. Η μετάφραση του έργου είναι του Γιώργου Χειμωνά, μουσική Κώστα Βόμβολου, χορογραφία Κώστα Γεράρδου και σκηνικά - κοστούμια Ευαγγελίας Κιρκινέ. Το ρόλο του Διόνυσου ερμηνεύει ο Στράτος Τζώρτζογλου, Αγαύη η Ιωάννα Παγιατάκη, Πενθέας ο Χρήστος Σουγάρης, Τειρεσίας ο Κώστας Σαντάς, Κάδμος ο Βασίλης Βασιλάκης, ενώ συμμετέχει πολυμελής χορός.

Η μουσική της παράστασης είναι «ζωντανή», από το μουσικό σχήμα «Βόρειοι Εταίροι», (Ελσα Μουρατίδου τραγούδι, Βασίλης Κομματάς κλαρίνο, Θάνος Σταυρίδης ακορντεόν, Νίκος Ψοφογιώργος κρουστά).

Πρόκειται για μια παράσταση που αποπειράται να «δέσει» τις «Βάκχες» του Ευριπίδη με τα εναπομείναντα σπαράγματα της διονυσιακής λατρείας, όπως αυτά αναβιώνουν μέχρι τις μέρες μας, σε ένα φανταστικό χωριό της Θράκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ