Πέμπτη 23 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Καλό ταξίδι Μάρω...

Στην αγκαλιά του Υμηττού αναπαύεται από χτες η Μάρω Λοΐζου. Η κηδεία της έγινε χτες το πρωί στο Κοιμητήριο Παπάγου. Στην τελευταία της κατοικία, εκεί στα «ορεινά» του νεκροταφείου, τη συνόδεψαν τα παιδιά της Μυρσίνη και Γιώργος, συγγενικά της πρόσωπα, φίλοι αγαπημένοι, άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών και συνοδοιπόροι της στους κοινωνικούς αγώνες.

Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο πρέσβης της Κύπρου, Γιώργος Γεωργής, ο δήμαρχος Νίκαιας, Στέλιος Μπενετάτος, η Εύα Μελά, μέλος του Πολιτιστικού Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ, η Χάρις Αλεξίου, ο Γιώργος Νταλάρας, η Ιωάννα Καρατζαφέρη, κ.ά. Στεφάνι έστειλε η ΚΕ του ΚΚΕ.

Τα λόγια του αποχαιρετισμού με τη Μάρω των παραμυθιών και της ποίησης αναφέρονταν στην αφοσίωση και στην ευαισθησία με την οποία υπηρέτησε το παιδικό βιβλίο, στον ουμανισμό και στο ήθος της, που αναβλύζουν μέσα από τα δεκάδες έργα της. Στην αστείρευτη αγάπη της προς τον άνθρωπο και στην αγωνιστική κοινωνική στάση ζωή της. Η Μάρω Λοΐζου έζησε και έφυγε με αξιοπρέπεια. Με σθένος και ανεξάντλητο κουράγιο έδινε εδώ και χρόνια τη μάχη με τον καρκίνο. Παλικαρίσια αντιμετώπιζε και τις πιο δύσκολες στιγμές. Χωρίς να χάνει το χαμόγελο από τα χείλη της, χωρίς να στερεύει το πηγαίο χιούμορ της... Ετσι θα τη θυμούμαστε... Οπως την αγαπήσαμε μέσα από τις σελίδες των βιβλίων της, μέσα από τους στίχους των τραγουδιών της, μέσα από την τρυφερή προσφορά της, την κοινωνική ευαισθησία της, την ανθρωπιά της, τον καλό λόγο της. Καλό ταξίδι Μάρω...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ