Παρασκευή 24 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΟΝΑΔΑΣ ΑΝΑΝΗΨΗΣ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ»
Σε αναδίπλωση υποχρεώθηκε η κυβέρνηση

Στη ΜΕΘ του νοσοκομείου και όχι στο «Ερρίκος Ντυνάν» θα μεταφερθεί η μονάδα μέχρι να ολοκληρωθούν οι επισκευές

Σε μερική αναδίπλωση, κάτω απ' το βάρος των αντιδράσεων που προκάλεσε η επικίνδυνη πρόταση για τη μεταφορά της Μονάδας Ανάνηψης Καρδιοχειρουργημένων Ασθενών (ΑΚΑ) του «Ευαγγελισμού» στο «Ερρίκος Ντυνάν», προχώρησε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Η μονάδα βγήκε εκτός λειτουργίας μετά από πρόσφατο βραχυκύκλωμα. Την ανησυχία του ΚΚΕ γι' αυτούς τους σχεδιασμούς εξέφρασε προχτές και η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, κατά την περιοδεία της στο νοσoκομείο, ενώ σχετική διαμαρτυρία εκφράστηκε τόσο από την επιστημονική κοινότητα, όσο και από το σωματείο εργαζομένων του «Ευαγγελισμού».

Χτες, επισκέφτηκε το νοσοκομείο ο υφυπουργός Υγείας Αθανάσιος Γιαννόπουλος, όπου είχε συνάντηση με τη διοίκηση, τους καρδιοχειρουργούς και τους γιατρούς της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας 1, τους οποίους και ενημέρωσε ότι η ΑΚΑ - για την ακρίβεια τα τέσσερα απ' τα πέντε κρεβάτια που διαθέτει - θα μεταφερθούν για περίπου 20 μέρες στη ΜΕΘ 1, έως ότου ολοκληρωθούν οι επισκευές.

Συνάντηση με τον υφυπουργό επιδίωξε και το σωματείο εργαζομένων, όπου ο Α. Γιαννόπουλος ομολόγησε ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται τέτοιου τύπου λύσεις. Ερωτηθείς από τους εργαζόμενους, ο υφυπουργός είπε ότι η σκέψη για τη μεταφορά της ΑΚΑ του «Ευαγγελισμού» στο «Ερρίκος Ντυνάν» ήταν δική του σκέψη που δεν ευδοκίμησε για τεχνικούς, οικονομικούς και ιατρικούς λόγους.

Πέρα απ' το ζήτημα της ΑΚΑ, το σωματείο απαίτησε απαντήσεις για τα εκρηκτικά προβλήματα της έλλειψης προσωπικού, αλλά και για τις επικίνδυνες ελλείψεις που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο στον τομέα της πυρασφάλειας. Για το ζήτημα της πυρασφάλειας ο υφυπουργός παραδέχτηκε ότι υπάρχουν ελλείψεις και υποσχέθηκε γενικόλογα ότι θα υλοποιηθούν οι οδηγίες της Πυροσβεστικής. Αλλά και για την εκρηκτική έλλειψη προσωπικού, αναγνώρισε το πρόβλημα και παρέπεμψε σε 1.400 διορισμούς προσωπικού πανελλαδικά μέσω ΑΣΕΠ, που εκκρεμούν και πηγαίνουν με πολύ αργό ρυθμό... λόγω της γνωστής γραφειοκρατίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ