Παρασκευή 24 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Να σπάσουν τα δεσμά της ομηρίας

«

Δόθηκε λύση στο πρόβλημα της ομηρίας των συμβασιούχων», είπε χτες ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κ. Καραμανλής. Δηλαδή, ρητά και κατηγορηματικά ξεκαθάρισε ότι οι ελάχιστοι συμβασιούχοι που κατόρθωσαν να περάσουν από σαράντα κύματα για να γίνει η σύμβασή τους αορίστου είναι και οι τελευταίοι. Οι υπόλοιποι εκατοντάδες χιλιάδες στην καλύτερη περίπτωση θα συνεχίσουν να βιώνουν καθημερινά την ανασφάλεια και αβεβαιότητα στο κυνήγι για το μεροκάματο, ενώ πολλοί από αυτούς θα πεταχτούν στο δρόμο για να τους αντικαταστήσουν με άλλους, στο πλαίσιο ανακύκλωσης της ανεργίας, αλλά και εξυπηρέτησης των πελατειακών μηχανισμών.

Αλλωστε, η ίδια η δήλωση - «δόθηκε λύση στο πρόβλημα της ομηρίας» - είναι μια απροκάλυπτη παραδοχή ότι η κυβέρνηση της ΝΔ παρέλαβε τη στρατιά των εκατοντάδων χιλιάδων ομήρων από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και όχι μόνο τη διατήρησε, αλλά τη διαιώνισε και τη μεγάλωσε, αφού συνεχίζονται οι αθρόες προσλήψεις μέσω συμβάσεων ορισμένου χρόνου, έργου και άλλων μορφών πλην της μόνιμης και σταθερής εργασίας. Και για να μην ξεχνιόμαστε: Βασικό επιχείρημα της κυβέρνησης σε αυτό της το «κατόρθωμα» είναι ότι η μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου δεν επιτρέπεται από το Σύνταγμα. Αυτό που ψήφισαν αντάμα ΠΑΣΟΚ, Νέα Δημοκρατία και Συνασπισμός το 2001.

Τώρα, μπροστά στην κάλπη, είναι αναγκαίο οι συμβασιούχοι να βγάλουν συμπεράσματα, να απεγκλωβιστούν από τις αυταπάτες που θέλουν να τους καλλιεργήσουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, τα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Να τιμωρήσουν στις εκλογές τη σημερινή και τις προηγούμενες κυβερνήσεις που τους στέρησαν το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία και όσους τους κορόιδεψαν και τους αποπροσανατόλισαν σε διαχειριστικού τύπου λογικές και «λύσεις». Να κόψουν το γόρδιο δεσμό της ομηρίας τους. Να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις αποτελεσματικότερης αντίστασης και διεκδίκησης μόνιμης και σταθερής δουλιάς με πλήρη δικαιώματα, δυναμώνοντας το ΚΚΕ.


Χ. Μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ