Παρασκευή 24 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ - ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Με μεγάλες ελλείψεις ξεκινάει η χρονιά

Τη Δευτέρα οι βάσεις για ΑΕΙ - ΤΕΙ

Με κενά σε δασκάλους και καθηγητές θα χτυπήσει για μια ακόμη φορά το κουδούνι για χιλιάδες μαθητές

Eurokinissi

Με κενά σε δασκάλους και καθηγητές θα χτυπήσει για μια ακόμη φορά το κουδούνι για χιλιάδες μαθητές
Οι ελλείψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία, με τις οποίες ξεκινά η σχολική χρονιά, έρχονται να συμπληρώσουν το σκηνικό υποβάθμισης της λειτουργίας του περιεχομένου της εκπαίδευσης. Παρά τις μεγαλόστομες διακηρύξεις περί προτεραιότητας στην Παιδεία και εύρυθμης λειτουργίας του κράτους, τα λειτουργικά προβλήματα καλά κρατούν σε ένα σχολείο που έτσι κι αλλιώς ολοένα φτωχαίνει σε περιεχόμενο και γίνεται πιο ταξικό, με πρώτα θύματα τα παιδιά των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

Η Ομοσπονδία των Δασκάλων καταγγέλλει ότι ιδιαίτερο πρόβλημα έχει δημιουργηθεί με τις αποσπάσεις των εκπαιδευτικών, καθώς μόνο το 60% των αιτήσεων καλύφθηκε και αυτό με λάθη και παραλείψεις, με μεγάλη καθυστέρηση (την ημέρα της προκήρυξης των εκλογών) και με ρουσφετολογικά κριτήρια, αφού έτσι κι αλλιώς απουσιάζει ένα αντικειμενικό σύστημα αποσπάσεων.

Ειδικά φέτος εκκρεμούν αποσπάσεις στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, που λόγω των εκλογών θα γίνουν μετά τις 16 Σεπτέμβρη, προκαλώντας αναστάτωση σε χιλιάδες οικογένειες εκπαιδευτικών. Αυτό αναμένεται να δημιουργήσει καθυστέρηση και στη στελέχωση των σχολείων σε αναπληρωτές και την απώλεια χιλιάδων διδακτικών ωρών για μια ακόμα χρονιά.

Οι ελλείψεις εκπαιδευτικών, σύμφωνα με εκτιμήσεις εκπροσώπων της ΔΟΕ, αναμένεται να φτάσουν τις 10.000, ενώ στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (όπου εκκρεμούν εκπαιδευτικές άδειες και αποσπάσεις στα μουσικά και ειδικά σχολεία) τα κενά εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν τα 1.000.

  • Την ερχόμενη Δεύτερα 27 Αυγούστου, στις 9.30 το πρωί, ανακοινώνονται από το υπουργείο Παιδείας οι βάσεις εισαγωγής στην Ανώτατη Εκπαίδευση.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ