Τρίτη 28 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εισαγωγικές στις σχολές Εθνικού Θεάτρου - ΚΘΒΕ

Αρχισαν χτες και θα συνεχιστούν μέχρι τις 10/9 οι εγγραφές για το 1ο έτος στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Υπενθυμίζεται ότι οι φετινές εισαγωγικές εξετάσεις, που θα γίνουν σε δύο στάδια, αρχίζουν στις 12/9. Στο πρώτο στάδιο οι υποψήφιοι πρέπει να παρουσιάσουν δύο μονολόγους (έναν από το κλασικό ρεπερτόριο - έως τον 18ο αιώνα - κι έναν από το σύγχρονο θέατρο), καθώς κι ένα ποίημα. Και οι δύο μονόλογοι μαζί δεν πρέπει να ξεπερνούν τη μιάμιση σελίδα και το ποίημα 15 τους στίχους. Στο δεύτερο στάδιο, όσοι υποψήφιοι επιλεγούν θα διαγωνιστούν γραπτά πάνω στις γενικές γνώσεις τους για το θέατρο, το τραγούδι, την κίνηση και τον αυτοσχεδιασμό, σε κείμενο που θα τους δοθεί έγκαιρα.

Πληροφορίες: Δευτέρα - Παρασκευή 11π.μ.- 2μ.μ., στη γραμματεία της σχολής (Πειραιώς 35 - Αθήνα 10553, τηλ. 210.52.25.634).

  • Η Δραματική Σχολή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος ανακοίνωσε χτες ότι η γραμματεία της σχολής θα δέχεται τα δικαιολογητικά των υποψηφίων για τις προκριματικές και εισαγωγικές εξετάσεις, από τις 3 - 14/9, εκτός Σαββατοκύριακου. Θα γίνονται δεκτές αιτήσεις υποψηφίων από 18 - 25 ετών.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι: Απολυτήριο Λυκείου (αποδεικτικό ή επικυρωμένη φωτοτυπία). Πιστοποιητικό γέννησης ή επικυρωμένη φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας. 8 έγχρωμες φωτογραφίες. Ωρες υποβολής των δικαιολογητικών 9π.μ. - 3μ.μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ