Σάββατο 2 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
26ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Κορύφωση της προφεστιβαλικής δραστηριότητας

Σήμερα ξεκινά στην Αρτα το διήμερο εκδηλώσεων του 26ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-«Οδηγητή», οι οποίες ολοκληρώνονται αύριο Κυριακή με την ομιλία του Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκου Σοφιανού. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν όπως κάθε χρόνο στην πλατεία Σκουφά και θα ξεκινούν κάθε μέρα στις 8 το βράδυ.

Το σημερινό πρόγραμμα των εκδηλώσεων στην Αρτα περιλαμβάνει συζήτηση για τις εργασιακές σχέσεις και το ασφαλιστικό σύστημα, ερασιτεχνική παρέμβαση από μουσικά συγκροτήματα και θα κλείσει με μεγάλη λαϊκή συναυλία από τον Μπάμπη Τσέρτο. Αύριο Κυριακή, το καλλιτεχνικό πρόγραμμα περιλαμβάνει συναυλίες από ερασιτεχνικά συγκροτήματα και, για πρώτη φορά στην πόλη, συναυλία του Παντελή Θαλασσινού.

Σήμερα, επίσης, συνεχίζεται για δεύτερη μέρα το κεντρικό διήμερο εκδηλώσεων του 26ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-«Οδηγητή» για το Νομό Κορινθίας. Στην Κόρινθο, οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στην περιοχή Περιβολάκια και θα ξεκινούν στις 8.30 μ.μ. Σήμερα, Σάββατο, οι εκδηλώσεις θα είναι αφιερωμένες στις νέες εργασιακές σχέσεις και θα μιλήσει ο Δημήτρης Αρβανιτάκης, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ. Και σήμερα το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει συναυλίες από ερασιτεχνικά συγκροτήματα, ενώ στο χώρο της γιορτής θα υπάρχουν περίπτερα και ταμπλό για διάφορα θέματα που αφορούν άμεσα στη νέα γενιά.


Σήμερα Σάββατο ξεκινούν και οι εκδηλώσεις του διήμερου Φεστιβάλ στην Κέρκυρα. Στο Φεστιβάλ θα μιλήσει σήμερα ο Γιώργος Καλύβας, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και αύριο, Κυριακή, θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με θέμα: «Νέες εργασιακές σχέσεις». Ζωντανές, νεανικές συναυλίες από ερασιτεχνικά μουσικά σύνολα του νησιού θα πλουτίζουν και τις δυο μέρες το πρόγραμμα.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα

Σε μια σειρά ακόμα από πόλεις και χωριά συνεχίζονται και κορυφώνονται οι εκδηλώσεις του 26ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-«Οδηγητή», που συνεχίζει το ταξίδι του σε όλη τη χώρα για να καταλήξει στην Αθήνα, το τετραήμερο από 20 έως 23 του Σεπτέμβρη, στην Πανεπιστημιούπολη στα Ιλίσια. Συγκεκριμένα:

  • Σήμερα, Σάββατο:

- Στη Λευκάδα πραγματοποιείται εκδήλωση αφιερωμένη στον πολιτισμό, που θα περιλαμβάνει συζήτηση με πάνελ πλαισιωμένο από εκπροσώπους πολιτιστικών συλλόγων και φορέων του νησιού και συναυλία από ερασιτεχνικά συγκροτήματα.

- Στην κεντρική πλατεία στο Καρπενήσι, όπου για πρώτη φορά πραγματοποιούνται εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, στις 8.15 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η κεντρική εκδήλωση του νομού που θα είναι αφιερωμένη στην παιδεία.

- Στην κεντρική πλατεία του Πύργου, στις 8.30 μ.μ., η εκδήλωση θα περιλαμβάνει θέματα για τις νέες εργασιακές σχέσεις, τα ναρκωτικά και την παιδεία.

- Στη Σπάρτη, στο πάρκο του ΟΤΕ, στις 8.30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί η κεντρική εκδήλωση του Φεστιβάλ στη Λακωνία με θέμα: «Παιδεία».

  • Αύριο, Κυριακή

- Στην Κατερίνη, στο 5ο Γυμνάσιο της πόλης θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση κορύφωσης του Φεστιβάλ στην Πιερία που περιλαμβάνει ομιλία από τον Δημήτρη Μαϊκίδη, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, και συναυλία με τους Νίκο Ζιώγαλα και Μανώλη Φάμελλο. Στις εκδηλώσεις θα συμμετάσχουν επίσης το νεανικό σχήμα «Μπίμπλιους» και ο Σ. Μπαλλάς. Στην εκδήλωση θα συμμετάσχει και το χορευτικό του Συλλόγου Ποντίων «Παναγία Σουμελά».

- Στην παραλία του Ναυπλίου, στις 8.30 μ.μ., η κεντρική εκδήλωση στο νομό θα έχει θέμα «Νέες εργασιακές σχέσεις» και θα μιλήσει ο Μίλτος Βακαλόπουλος, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

- Στην πλατεία Αρεως στην Τρίπολη, στις8.30 μ.μ., η κεντρική εκδήλωση του Νομού Αρκαδίας, που αναβλήθηκε την προηγούμενη βδομάδα λόγω της καταστροφικής φωτιάς, θα είναι αφιερωμένη ακριβώς σ' αυτό, τη φωτιά και τις συνέπειές της. Θα μιλήσει η Λουίζα Ράζου, γραμματέας Περιοχής Ανατολικής Πελοποννήσου του ΚΚΕ.

- Στη Βέροια, στο πάρκο Αγίων Αναργύρων, πραγματοποιείται η κεντρική εκδήλωση του Φεστιβάλ για το Νομό Ημαθίας, στις 8.30 μ.μ., όπου θα μιλήσει ο Γιάννης Κατσαρός, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

- Στην κεντρική πλατεία των Γρεβενών, στις 8 μ.μ., με ομιλητή τον Γιάννη Μητσιάκο, μέλος του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

- Στην παραλία του Κάραβου στο Αλιβέρι, στις 8.30 μ.μ. με θέμα: «Ανεργία-νέες εργασιακές σχέσεις».

- Στην Ελασσόνα, στις 9 μ.μ., με θέμα: «Νέοι αγρότες».

- Στη Σίνδο Θεσσαλονίκης, στις 8.30 μ.μ., με θέμα: «Παιδεία».

- Στην κεντρική πλατεία της Λυκόβρυσης Αττικής, στις 8.30 μ.μ., αφιερωμένη στην ειρήνη.

- Ακόμα, στο Αίγιο, στην πλατεία Δεξαμενής, στις 8.30 μ.μ, με θέμα «Η δράση της ΚΝΕ στο κίνημα της νεολαίας» και μουσικό πρόγραμμα με πολιτικό τραγούδι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ