Σάββατο 2 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΣΑΚ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Πρόγραμμα για αγωνιστική δράση στη ΔΟΕ

Σε ενημερώσεις του κλάδου για το επόμενο διάστημα περιορίστηκε το ΔΣ της ΔΟΕ, σύμφωνα με την κατάληξη της πρόσφατης συνεδρίασής του, με ευθύνη της πλειοψηφίας. Οι αποφάσεις για την πορεία του κλάδου περιορίστηκαν στην ενημέρωση του κλάδου, συναντήσεις με κόμματα και φορείς, πρόσκληση στο υπουργείο Παιδείας για διάλογο, ενώ οι όποιες αγωνιστικές αποφάσεις παραπέμπονται για στις 14 του Οκτώβρη, οπότε και προγραμματίζεται Ολομέλεια προέδρων των διδασκαλικών συλλόγων της χώρας. Αποφασίστηκε ωστόσο η συμμετοχή της ΔΟΕ στη σύσκεψη που γίνεται την Τετάρτη 6 του Σεπτέμβρη με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων Πειραιά και της ΕΛΜΕ Πειραιά. Η σύσκεψη αποτελεί συνέχεια των δραστηριοτήτων που ανέλαβαν οι φορείς που συντόνισαν τη δράση τους τον περασμένο Ιούνη και βασίζεται στην απόφαση της τελευταίας σύσκεψης των εν λόγω φορέων για πραγματοποίηση νέας σύσκεψης και συντονισμό της δράσης τους με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΟΕ, οι παρατάξεις της πλειοψηφίας, ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ, αποσύνδεσαν το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ από τα υπόλοιπα ζητήματα και παρέπεμψαν για μετά από συνάντηση με την ΟΛΜΕ αποφάσεις σχετικές με τη στάση του κλάδου απέναντι στο θέμα.

Οι παρατάξεις της πλειοψηφίας απέρριψαν πρόταση του εκπροσώπου της ΕΣΑΚ Εκπαιδευτικών για συμμετοχή στα συλλαλητήρια της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης. Στη συνεδρίαση η ΕΣΑΚ Εκπαιδευτικών κατέθεσε πρόταση με αγωνιστικό πλαίσιο και συγκεκριμένες μορφές πάλης. Ειδικότερα, λαμβάνοντας υπόψη ότι η μεταρρύθμιση εφαρμόζεται για τρίτο χρόνο με ορατά τα αποτελέσματά της και οι πρόσφατες ανακοινώσεις δεν απαντούν στις βασικές ανάγκες και αιτήματα της νεολαίας και του λαού, όπως αναδείχτηκαν μέσα από τους τελευταίους αγώνες. Παράλληλα, επισήμανε ότι και αυτός ο Σεπτέμβρης θα βρει τους εκπαιδευτικούς και τα σχολεία με πολλά προβλήματα ενώ παράλληλα η κυβέρνηση στρέφεται ενάντια σε θεμελιακά δικαιώματα που οι προηγούμενες γενιές κατέκτησαν με πολύχρονους αγώνες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ