Σάββατο 2 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Εμπαιγμός με την έγκριση των εκπαιδευτικών αδειών

Διαμαρτυρία από το ΔΣ της ΟΛΜΕ

Συνεχίζει να εμπαίζει το υπουργείο Παιδείας τους εκπαιδευτικούς, που, έχοντας δηλώσει συμμετοχή στα προγράμματα για τη μετεκπαίδευσή τους, τα οποία πραγματοποιούνται κάθε χρόνο, ακόμα περιμένουν την έγκρισή τους. Τη διαμαρτυρία του για την τακτική του υπουργείου Παιδείας στο ζήτημα της χορήγησης εκπαιδευτικών αδειών σε καθηγητές για μεταπτυχιακά ή διδακτορική διατριβή εκφράζει και το ΔΣ τηςΟΛΜΕ .

Οπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση, για πρώτη φορά φέτος το υπουργείο ανατρέπει την πάγια τακτική των τελευταίων δεκαετιών να χορηγούνται εκπαιδευτικές άδειες. Σύμφωνα με την ΟΛΜΕ, παρά τις εξαγγελίες για αναβάθμιση του επιπέδου σπουδών των εκπαιδευτικών και τις κατά καιρούς επίσημες διαβεβαιώσεις για αφθονία κοινοτικών κονδυλίων, «η κυβέρνηση αρνείται, τουλάχιστον μέχρι τώρα, να εγκρίνει τις εκπαιδευτικές άδειες και να εξασφαλίσει τις σχετικές πιστώσεις για όλους τους καθηγητές που ξεκινούν από φέτος τις μεταπτυχιακές σπουδές τους ή την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής, ενώ και για αρκετούς από τους υπόλοιπους, που βρίσκονται στην πορεία για την ολοκλήρωση των σπουδών τους, αρνείται να εφαρμόσει τις σχετικές νομοθετικές προβλέψεις».

Η ΟΛΜΕ τονίζει ότι «αυτή η τακτική είναι δυσμενής για την ελληνική εκπαίδευση, καθώς προοιωνίζεται αρνητικές συνέπειες για την ποιότητα του εκπαιδευτικού σώματος και των παρεχόμενων εκπαιδευτικών υπηρεσιών». Και συνεχίζει: «Αδυνατούμε να αποδεχτούμε οποιαδήποτε δικαιολογία αυτής της απόφασης, που αντικειμενικά καταδικάζει στη μορφωτική στασιμότητα ένα μεγάλο μέρος του εκπαιδευτικού μας δυναμικού, γιατί δεν είναι δυνατόν (!) να εξασφαλιστούν οι, ελάχιστες πράγματι, πιστώσεις που απαιτούνται για την έγκριση των εκπαιδευτικών αδειών». Τέλος, η ΟΛΜΕ ζητά να εγκριθούν όλες οι εκπαιδευτικές άδειες εφόσον πληρούν τις κατά το νόμο προϋποθέσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ