Τετάρτη 5 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ
Σε αναζήτηση της «ενότητας της Ευρωπαϊκής Ενωσης» για το μελλοντικό καθεστώς

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ - ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.--

Τις μεγάλες διαφωνίες εντός της ΕΕ αναφορικά με το μελλοντικό καθεστώς του Κοσσυφοπεδίου αναγνώρισε χτες εμμέσως πλην σαφώς ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Μπερνάρ Κουσνέρ, μετά το πέρας συνάντησής του στο Βουκουρέστι με τους ομολόγους του από Ρουμανία και Σερβία. Ετσι υποστήριξε ότι «η ενότητα της ΕΕ είναι πολύ σημαντική για τη σερβική επαρχία» (σ.σ. του Κοσσυφοπεδίου) και ότι θα πρέπει να αναζητηθεί μία λύση «που θα ικανοποιεί όλες τις πλευρές και θα σέβεται τις θέσεις της Ρωσίας».

Ο Σέρβος υπουργός Εξωτερικών Βουκ Γέρεμιτς, δήλωσε πως έλαβε τις διαβεβαιώσεις της Γαλλίας ότι στηρίζει τις συνομιλίες για το μελλοντικό καθεστώς του Κοσσυφοπεδίου και την ένταξη της Σερβίας στην ΕΕ.

Το θέμα του Κοσσυφοπεδίου απασχόλησε τις συναντήσεις του Κουσνέρ με το Ρουμάνο Πρόεδρο Τράιαν Μπαζέσκου και τον υπουργό Εξωτερικών Αντριαν Τσιοροϊάνου, με δεδομένες και τις πρόσφατες αντιδράσεις του Βουκουρεστίου σε «μονομερή ή επιβεβλημένα» σχέδια επίλυσης του μελλοντικού καθεστώτος της περιοχής...

Τέλος, χτες ο διοικητής του ΟΗΕ στο Κοσσυφοπέδιο Γιοακίμ Ρίκερ, ζήτησε απ' τη «Δύση» να βρει εναλλακτικό σχέδιο σε περίπτωση αποτυχίας των συνομιλιών της τρόικα, της Ομάδας Επαφής με Βελιγράδι και Πρίστινα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ