Τρίτη 11 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΙΡΑΚ - «ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΤΡΕΟΥΣ»
Επιμονή στην κατοχή

ΒΑΓΔΑΤΗ - ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Να μην υπάρξει καμία συζήτηση για απόσυρση αμερικανικών στρατευμάτων από το Ιράκ μέχρι την άνοιξη, καθώς υπάρχει ...πρόοδος στην ασφάλεια, αναμένεται να προτείνουν, στην έκθεση και τις καταθέσεις τους, ενώπιον επιτροπών του Κογκρέσου, ο επικεφαλής των κατοχικών δυνάμεων, στρατηγός Πετρέους και ο πρέσβης στη Βαγδάτη, Ράιαν Κρόκερ. Θα μιλήσουν, μάλλον, για πολιτική στασιμότητα, ρίχνοντας ευθύνες στην κυβέρνηση Μάλικι.

Αντίθετα, ο πρωθυπουργός Μάλικι, λίγο μετά την επάνοδο στην κυβέρνηση και των σουνιτών εταίρων του, που ήραν το μποϊκοτάζ, μίλησε για «επιτυχία κατά του εμφυλίου» και αναγκαιότητα «χρόνου και προσπαθειών» για να αναλάβουν ευθύνες οι ιρακινές δυνάμεις. Με βάση δημοσκόπηση, δε, οι Ιρακινοί κατά 61% πιστεύουν ότι η ασφάλεια επιδεινώθηκε το τελευταίο 6μηνο, οπότε άρχισε η αύξηση των αμερικανικών δυνάμεων. Χαρακτηρίζουν, επίσης, «δικαιολογημένες» τις επιθέσεις κατά κατοχικών.

Τις τελευταίες ημέρες σκοτώθηκαν σε επιθέσεις σε Μοσούλη και Βαγδάτη, κυρίως, περισσότεροι από 32 άνθρωποι (οι 12 αντάρτες σε κατοχική επιδρομή στη Σαμάρα) και 2 Αμερικανοί στρατιώτες, και τραυματίστηκαν δεκάδες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ