Τρίτη 11 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΟΡΙΣΜΑ ΟΜΟΛΟΓΩΝ
Προκλητικές δηλώσεις Αλογοσκούφη

Επιχείρηση υποβάθμισης του πορίσματος και του συντάκτη του

Ο υπουργός Οικονομίας, Γ. Αλογοσκούφης, γνωρίζει όλα τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του ο κ. Ζορμπάς για την πορεία των «δομημένων» ομολόγων που κατέληξαν στα ασφαλιστικά ταμεία. Ο υπουργός, γνωρίζει τα στοιχεία, με βάση τα οποία ο κ. Ζορμπάς συνέταξε το πόρισμα. Ωστόσο, έσπευσε να προεξοφλήσει ότι τα στοιχεία αυτά δε στοιχειοθετούν τίποτα άλλο από μια συγκεκριμένη περίπτωση, που κάποια χρηματιστηριακή εταιρεία υπερτιμολόγησε κάποιο ομόλογο και κάποια Ταμεία αγόρασαν αυτό το υπερτιμολογημένο ομόλογο!

Με τις χτεσινές του δηλώσεις σε ηλεκτρονικά πρακτορεία, ο Γ. Αλογοσκούφης προεξοφλεί το ρόλο του διορισμένου από την κυβέρνηση στην υπόθεση των ομολόγων πρώην εισαγγελέα και παράλληλα επιχειρεί να υποβαθμίσει το συντάκτη του πορίσματος και το ίδιο το πόρισμα. Στοιχεία, τα οποία ενισχύουν τις υπόνοιες ότι η κυβέρνηση και ειδικά τα εμπλεκόμενα υπουργεία Οικονομικών και Κοινωνικής Απασχόλησης γνώριζαν πολλά περισσότερα πράγματα, για τις διαδρομές των δομημένων ομολόγων. Διαδρομές, οι οποίες ως αφετηρία είχαν το υπουργείο Οικονομικών (εκδίδει τα ομόλογα) και μετά από την περιπλάνησή τους σε γνωστούς χρηματοοικονομικούς οίκους, κατέληξαν υπερτιμολογημένα στα ασφαλιστικά ταμεία.

Η προσπάθεια υποβάθμισης του θέματος από τον υπουργό, αποτελεί πρόκληση, δεδομένου ότι - σύμφωνα με στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας - μόνο από τη διακίνηση του ομολόγου των 130 εκατ. ευρώ που κατέληξε στο Ταμείο των δημοσιογράφων, μοιράστηκαν μίζες περί τα 3,1 εκατ. ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ