Τρίτη 5 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΑΤΕΡΙΝΗ
Μια βραδιά μαγική...

Μια βραδιά μαγική, γεμάτη μουσική, κουβέντα και νεανική ζωντάνια, κάτω από τον έναστρο ουρανό, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής στην Κατερίνη το 26ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή». Εκατοντάδες νεολαίοι απλώθηκαν στον υπαίθριο χώρο του 5ου Γυμνασίου Κατερίνης, φέρνοντας στη μνήμη των παλιότερων εικόνες από τις μεγάλες εκδηλώσεις της Οργάνωσης. Και στην Κατερίνη, η οργάνωση της ΚΝΕ, ο θεσμός του Φεστιβάλ μέρα με την ημέρα βρίσκει απήχηση σε ολοένα και περισσότερους νέους.

Στην εκδήλωση μίλησε ο Δημήτρης Μαϊκίδης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και περιγράφοντας τους στόχους της Οργάνωσης, που προβάλλονται μέσα από τις φεστιβαλικές εκδηλώσεις, ανέφερε: «Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ δεν προσπαθεί να ερεθίσει τα "ένστικτα" της νεολαίας με πολιτιστικά σκουπίδια. Αντιθέτως απευθύνεται στην καρδιά και το νου της νεολαίας. Προβάλλει μέσα από τις εκδηλώσεις του, τη συλλογική δράση, την οργανωμένη πάλη για τα δικαιώματα της νεολαίας».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο δικαίωμα της νεολαίας στη γνώση, που χτυπιέται μέσα από την αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης. Αναφερόμενος στις τελευταίες αλλαγές βιτρίνας που υιοθέτησε η κυβέρνηση, σημείωσε πως «σε καμία περίπτωση δε θίγουν την ταξικότητα της πολιτικής της. Η κυβέρνηση γνωρίζει πως δεν ξεμπέρδεψε με τους μαθητές. Ξέρει και φοβάται τους αγώνες τους. Και οι όποιες αλλαγές έγιναν, μόνο στόχο έχουν να αποτρέψουν τους νέους αγώνες που έρχονται να προβάλουν τη συνέχεια». Τέλος, ο Δ. Μαϊκίδης κάλεσε τους νέους να γυρίσουν την πλάτη σ' αυτούς που λένε ότι θα λύσουν το πρόβλημα της δουλιάς, της μόρφωσης, του ελεύθερου χρόνου. «Αυτοί που κυβερνούν σήμερα, και οι υποστηρικτές τους, είναι που με τους νόμους τους πετάνε τους μαθητές από τα σχολεία, μεγαλώνουν την ανεργία, μας οδηγούν με τα σεμινάρια και τα ελαστικά ωράρια στον εργασιακό μεσαίωνα. Η νεολαία μπορεί να διεκδικήσει για λογαριασμό της ένα άλλο μέλλον. Να παλέψει μαζί με το λαό για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, για μια κοινωνία σοσιαλιστική».

Στην εκδήλωση παρουσίασαν τη δουλιά τους δύο νεανικά σχήματα. Το «Πίμπλιους» από το Λιτόχωρο Πιερίας, που με την εκπληκτική φωνή της Αναστασίας ταξίδεψε τους νέους σε παλιά και νέα αξέχαστα τραγούδια του ελληνικού ροκ, και το συγκρότημα του Σ. Μπαλλά που ερμήνευσε έντεχνο και πολιτικό τραγούδι. Η εκδήλωση έκλεισε με συναυλία των Μ. Φάμελου και Ν. Ζιώγαλα. Οι δύο καλλιτέχνες κράτησαν συντροφιά τους εκατοντάδες νέους για περισσότερο από μιάμιση ώρα, ερμηνεύοντας παλιές και νεότερες δημιουργίες τους.

Ο Μ. Φάμελος, με δήλωσή του αμέσως μετά τη συναυλία, θύμισε πως κάθε χρόνο συμμετέχει στις φεστιβαλικές εκδηλώσεις της ΚΝΕ: «Είναι μια από τις ελάχιστες ευκαιρίες που έχουμε να συναντήσουμε τόσο πλατιά τον κόσμο και όχι αποκλειστικά το κοινό μας. Πιστεύουμε ότι η χημεία λειτουργεί σε κάθε επαφή με τον κόσμο του Φεστιβάλ. Ολο το καλοκαίρι περιμένουμε αυτή τη στιγμή».

Για τα θετικά μηνύματα που στέλνει μέσα από τα τραγούδια του μίλησε ο Νίκος Ζιώγαλας και σημείωσε: «Θέλω να υπάρχουν παράθυρα ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα. Και αυτό βέβαια δεν έρχεται με εφησυχασμό, αλλά με επαγρύπνηση.

Νομίζω ότι η ζωή είναι απρόβλεπτη. Υπάρχουν πάντοτε δυνατότητες να γίνουν πράγματα. Θα μας ξαφνιάσουν. Δυσκολίες πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν. Η πάλη είναι διαρκής. Ο καθένας εξαρτάται από ποιο μετερίζι πολεμάει».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συναυλία στο «Κατράκειο» (2004-06-30 00:00:00.0)
Σήμερα η κορύφωση των εκδηλώσεων (2001-09-22 00:00:00.0)
Πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων (2000-09-15 00:00:00.0)
Ετοιμασίες για τη μεγάλη γιορτή (2000-09-13 00:00:00.0)
Το πρόγραμμα ανά την Ελλάδα (2000-09-03 00:00:00.0)
Ξεκινάει η κορύφωσή του ανά την Ελλάδα (2000-08-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ