Παρασκευή 14 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΙΑΤΡΙΚΗ
«Εκτροπή» αξονικών προς τους επιχειρηματίες

Αιτία για την πριμοδότηση των επιχειρηματιών αποτέλεσαν οι βλάβες σε κρατικά νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου Αττικής

Οι ελλείψεις στην υψηλή τεχνολογία της ιατρικής της απεικόνισης, σε συνδυασμό με τις αδυναμίες των κρατικών νοσοκομείων να αντιμετωπίσουν τις βλάβες, όπου υπάρχουν αυτές οι υποδομές, οδηγούν σε μια ακόμα πριμοδότηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στο χώρο της Υγείας.

Ετσι, προχτές, που υπήρξαν ταυτόχρονα βλάβες στους αξονικούς τομογράφους του Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας και του Αττικού Νοσοκομείου οι άρρωστοι που - στη διάρκεια της λεγόμενης μεγάλης εφημερίας - χρειάστηκαν αξονική τομογραφία κατευθύνθηκαν, ύστερα από εντολή του υπουργείου Υγείας, στο ιδιωτικό νοσοκομείο «Μετροπόλιταν». Το κόστος αυτής της μετακύλησης το χρεώθηκαν τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ οι ασθενείς υπέστησαν μια πρόσθετη ταλαιπωρία καθώς χρειάστηκε μια ακόμα μετακίνηση με τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ προς ιδιωτικό νοσοκομείο.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, απαγορεύεται η μεταφορά με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ περιστατικών προς ιδιωτικές κλινικές, αλλά αυτή η απαγόρευση παραβιάζεται καθημερινώς με διάφορους τρόπους - και με τις ευλογίες του υπουργείου Υγείας - απ' τους επιχειρηματίες της Υγείας, οι οποίοι έχουν αναπτύξει στόλους επειγόντων περιστατικών και διαφημίζουν τις υπηρεσίες τους με κάθε τρόπο μέσα στα δημόσια νοσοκομεία.

Η μετακίνηση προς το ιδιωτικό θεραπευτήριο έγινε μετά από αίτημα της διοίκησης του Κρατικού Νίκαιας προς το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), καθώς πέρα απ' τις βλάβες στους αξονικούς του Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας και του Αττικού υπήρχε αδυναμία του ΚΑΤ και του νοσοκομείου του Ερυθρού Σταυρού που έκαναν τις λεγόμενες μικρές εφημερίες να επικουρήσουν στην κάλυψη των επειγόντων περιστατικών. Αποδεικνύεται, δηλαδή, ότι και το σύστημα εφημεριών που καθιέρωσε η κυβέρνηση της ΝΔ αποδεικνύεται κατώτερο των λαϊκών αναγκών στο Λεκανοπέδιο Αττικής.

Η νέα εκτροπή των επειγόντων περιστατικών προς τους αξονικούς τομογράφους των επιχειρηματιών Υγείας έρχεται να προστεθεί στην εκτροπή προς τις ιδιωτικές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) που η κυβέρνηση της ΝΔ θεσμοθέτησε με νόμους και υπουργικές αποφάσεις, επικαλούμενη τις περισσότερες - λόγω έλλειψης προσωπικού εδώ και μια δεκαπενταετία - από 125 κλειστές κλίνες ΜΕΘ.

Παίρνουν νέες θέσεις

Την ίδια ώρα οι επιχειρηματίες της Υγείας καταλαμβάνουν νέες θέσεις στην υψηλή τεχνολογία της ιατρικής. Ετσι προχτές το ιδιωτικό νοσοκομείο «Μητέρα» ανακοίνωσε την εγκατάσταση νέου ανοιχτού μαγνητικού τομογράφου υψηλού πεδίου, που είναι ο μοναδικός σε όλα τα Βαλκάνια και ένας από τους 50 σε όλο τον κόσμο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να επισκευαστεί άμεσα ο μαγνητικός τομογράφος (2018-10-24 00:00:00.0)
Τεράστια προβλήματα για εργαζόμενους και ασθενείς... «εισιτήριο» για επιχειρηματικά συμφέροντα (2018-07-14 00:00:00.0)
Τα προεκλογικά εγκαίνια δε λύνουν τα προβλήματα της Υγείας (2003-08-21 00:00:00.0)
Μπορεί και να ζούσε... (2001-07-25 00:00:00.0)
ΚΑΤω στα υπόγεια ο αξονικός τομογράφος (2000-06-07 00:00:00.0)
"Τυχόν απώλεια ζωής θα βαρύνει εσάς" (1997-05-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ