Τετάρτη 25 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Μπορεί και να ζούσε...

Με τον πλέον τραγικό τρόπο αναδείχτηκε, για μια ακόμα φορά, η ανάγκη τοποθέτησης αξονικού τομογράφου στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο Βόλου, που αποτελεί χρόνιο αίτημα των φορέων και του λαού της Μαγνησίας. Ενας ακόμα νέος άνθρωπος, ο 32χρονος Βασίλης Γούλας, που υπέκυψε στα τραύματά του ύστερα από τροχαίο ατύχημα, μπορεί και να ζούσε, αν υπήρχε αξονικός τομογράφος στο νοσοκομείο. Ο 32χρονος άφησε την τελευταία του πνοή στις 9 παρά 20, το βράδυ του Σαββάτου, σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο του Βόλου, όπου μεταφέρθηκε δυόμισι ώρες αργότερα από το τροχαίο, προκειμένου να υποβληθεί σε αξονική τομογραφία.

Η καθυστέρηση αυτή δε θα σημειωνόταν, αν υπήρχε αξονικός τομογράφος στο νοσοκομείο. Οπως, επίσης, δε θα σημειώνονταν και μια σειρά άλλες καθυστερήσεις, αν δεν υπήρχαν και πολλές άλλες τραγικές ελλείψεις. Και δεν είχαν περάσει παρά μόνο λίγες ημέρες από τότε που χάθηκε η ζωή ενός 19χρονου Βολιώτη, εξαιτίας της έλλειψης αξονικού τομογράφου.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της «ανθυγιεινής» κυβερνητικής πολιτικής, που απαξιώνει το δημόσιο σύστημα υγείας, παίζοντας «κορόνα - γράμματα» τη ζωή ανθρώπων, για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των ιδιωτών που λυμαίνονται το χώρο. Και σ' αυτήν την πολιτική πρέπει ν' αναζητηθούν οι πραγματικοί ένοχοι, για να τιμωρηθούν, όπως πραγματικά τους αξίζει...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ