Τετάρτη 25 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ... δημοκρατικά

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ κάτι περισσότερο από μια επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Γυάρο, για να πειστούμε για τη δημοκρατικότητα της κυβέρνησης. Για να είμαστε ακριβείς, και μια πενταετία να καθίσει εκεί, δύσκολα θα μας πείσει για οτιδήποτε. Μην ξεχνάτε ότι η κυβέρνησή του είναι που ψήφισε τον «τρομονόμο».

Οσο για την υπόθεση της συνεργασίας των ελληνικών με τις ιταλικές αρχές για τη Διάσκεψη της Γένοβας, από όπου και να το πιάσεις το θέμα, η κυβέρνηση είναι εκτεθειμένη. Είτε το διαψεύδει είτε όχι, ήταν συνεργάτης αυτών που έκαναν όσα έκαναν στην ιταλική πόλη κι αυτό δεν αλλάζει με κανένα διπλωματικό διάβημα και με καμιά δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου. Βοά η συνενοχή της.

Δε θα μπορούσε να είναι αλλιώς, βέβαια. Η ελληνική κυβέρνηση έχει πάρει πολύ συγκεκριμένες δεσμεύσεις, συμμετέχοντας σε κάθε οργανισμό ασφάλειας της ΕΕ, από τον Ευρωστρατό μέχρι τη Γιούροπολ. Και αυτές οι δεσμεύσεις της είναι υπεράνω κάθε ανθρώπινου δικαιώματος και κάθε δημοκρατικής κατάκτησης.

Στην πράξη, αποδεικνύεται με ποιον είναι κανείς και η αλήθεια είναι πως συνεργάστηκαν με τον Μπερλουσκόνι, ό,τι και αν μας λένε τώρα περί συντηρητικής κυβέρνησης στην Ιταλία που οδήγησε εκεί τα πράγματα.

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ μην ...πολυκουράζεται η κυβέρνηση με τα λογιστικά και τους λογαριασμούς του επόμενου προϋπολογισμού, ενόψει της ΔΕΘ. Με τους βιομηχάνους να ζητάνε, με τους χρηματιστηριακούς κύκλους να θέλουν περισσότερα και τους τραπεζίτες να απαιτούν, είναι οπωσδήποτε δύσκολο να βρεθούν ακόμα και ψευτοκονδύλια, προκειμένου να στηριχτούν κάποιες υποτυπώδεις παροχές, που θα βαφτιστούν «κοινωνική πολιτική».

Κι αυτά, βέβαια, αφού ξεπουληθεί ό,τι έχει απομείνει από το δημόσιο τομέα με νομοσχέδια που περνάνε στα γρήγορα και μέσα στο κατακαλόκαιρο, όπως αυτό για την πώληση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

Αλλά ακόμη και να βρεθούν, δεν πρόκειται κανένας σκεπτόμενος Ελληνας πολίτης να αλλάξει άποψη για την οικονομική τους πολιτική. Και να είναι βέβαιοι ότι και μόνο η πολιτική τους πρακτική κάνει τους σκεπτόμενους κάθε μέρα και περισσότερους...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ