Τετάρτη 25 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Στο Ευρωκοινοβούλιο η απροκάλυπτη βία κατά των διαδηλωτών

Associated Press

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γ. Πατάκης, με Ερώτησή του, που κατέθεσε στο Συμβούλιο της ΕΕ, κατήγγειλε την απροκάλυπτη βία και τη δολοφονική αγριότητα των κατασταλτικών μηχανισμών εναντίον διαδηλωτών, που συμμετείχαν στις μαζικές ειρηνικές κινητοποιήσεις στη Γένοβα, αντιτιθέμενοι στις κυρίαρχες αντιλαϊκές πολιτικές της εποχής μας, εκφράζοντας τη δίκαιη πολιτική ανυπακοή των λαών στην άδικη «νομιμότητα» του πολυεθνικού κεφαλαίου, καθώς και την κατάφωρη παραβίαση θεμελιωδών δημοκρατικών ελευθεριών.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ στην Ερώτησή του τονίζει τα εξής:

«Οι ομόφωνες αποφάσεις του Συμβουλίου για τη λήψη κατασταλτικών μέτρων, ενόψει της Συνόδου στη Γένοβα, αποτέλεσαν την πολιτική κάλυψη για την ιταλική κυβέρνηση των όσων διαδραματίστηκαν. Για μια ακόμη φορά περίσσεψε η βία και η αγριότητα των κατασταλτικών μηχανισμών. Μετά το αιματοκύλισμα των διαδηλώσεων στο Γκέτεμποργκ, νέο αιματοκύλισμα στη Γένοβα, με την αγριότερη επίθεση της αστυνομίας και του στρατού της Ιταλίας εναντίον των ειρηνικών διαδηλώσεων κατά της λεγόμενης παγκοσμιοποίησης, που εξέφραζαν την αντίθεση στις αποφάσεις που λαμβάνονται ερήμην και σε βάρος των λαών από τη "G7+1", την ΕΕ ή άλλους οικονομικοπολιτικούς οργανισμούς. Τα συμπεράσματα της Συνόδου αυτής είναι νεκροί, πλήθη τραυματίες, μαζικές απελάσεις και συλλήψεις, βάναυση παραβίαση δημοκρατικών ελευθεριών, ακόμα και της ίδιας της κοινωνικής αρχής περί ελεύθερης κυκλοφορίας.

Επειδή στη Σύνοδο αυτή πήραν μέρος και οι αρχηγοί των 4 μεγαλύτερων και κυρίαρχων κρατών της ΕΕ και επειδή οι δηλώσεις τόσο της βέλγικης προεδρίας όσο και άλλων κυβερνήσεων της ΕΕ, όσον αφορά τα γεγονότα στη Γένοβα, προμηνύουν κλιμάκωση της βίαιης και αιματηρής αντιμετώπισης των διαδηλώσεων κατά τις επόμενες συνόδους, με πρώτη ευκαιρία το Λάακεν».

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ καταλήγει ερωτώντας το Συμβούλιο αν συναισθάνεται τις τεράστιες πολιτικές ευθύνες των αποφάσεών του, για τη λήψη κατασταλτικών μέτρων που έλαβε στις 13/7 και 16/7, και αν προτίθεται να τις καταργήσει, μια και αυτές έρχονται σε κατάφωρη αντίθεση με τις δημοκρατικές ελευθερίες και τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, όπως της ελεύθερης διακίνησης, του συναθροίζεσθαι και της έκφρασης γνώμης, που βάναυσα παραβιάστηκαν στη Γένοβα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ