Τετάρτη 25 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΝΔ
Στήνουν καβγά, για να κρύψουν τα αντιλαϊκά μέτρα

Αθλιο παιχνίδι αποπροσανατολισμού και παραπλάνησης των εργαζομένων και των λαϊκών μαζών γενικότερα έχουν στήσει οι ηγεσίες των δύο μεγάλων κομμάτων, οι οποίες στην πραγματικότητα διαγκωνίζονται, για το ποιος είναι καλύτερος διαχειριστής των νεοφιλελεύθερων επιλογών και στηρίζουν από κοινού την υλοποίησή τους.

Η κυβέρνηση Σημίτη χρησιμοποιεί άλλη μια φορά τη δοκιμασμένη τακτική της καλλιέργειας προσδοκιών στα λαϊκά στρώματα για «καλύτερες μέρες», ακριβώς γιατί την ίδια στιγμή προωθεί ακόμα πιο σκληρά αντιλαϊκά μέτρα και γενναιόδωρα φιλομονοπωλιακά κίνητρα. Ετσι, στο πλαίσιο της κατάρτισης του προϋπολογισμού του 2002 που επιφυλάσσει νέα σκληρή λιτότητα για τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα και παραπέρα περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες, η κυβερνητική προπαγάνδα διοχετεύει ότι θα μοιραστούν «300-500 δισ. για τους μη έχοντες». Υπενθυμίζεται ότι το ίδιο ακριβώς παραμύθι «πουλάει» συστηματικά τα τελευταία χρόνια, ενώ οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι βιώνουν τις οδυνηρές συνέπειες της αντιλαϊκής της πολιτικής. Ο Γ. Παπαντωνίου επιχείρησε χτες να ενισχύσει αυτό το «εμπόριο ελπίδων», κάνοντας λόγο μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό για «περιθώρια άσκησης και ουσιαστικής κοινωνικής πολιτικής».

Από την πλευρά της η ηγεσία της ΝΔ προσπαθεί να εξουδετερώσει τα περί «κοινωνικής πολιτικής» επικαλούμενη τη «μελανή» πορεία της οικονομίας και ασκώντας πιέσεις για πιο σκληρά αντιλαϊκά μέτρα. Ο Κ. Καραμανλής μετά τη συνάντηση που είχε χθες με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Λ. Παπαδήμο είπε ότι επιβεβαιώνονται «οι ανησυχίες μας για την πορεία της οικονομίας και για την ύπαρξη σοβαρού, δημοσιονομικού προβλήματος». Κατηγόρησε την κυβέρνηση για «τη μεγάλη καθυστέρηση στην απελευθέρωση της οικονομίας», καθώς και την προσφυγή της στην πολιτική του άκρατου κρυφού δανεισμού «υπό το βάρος των αδιεξόδων». Αποδοκίμασε επίσης τα επικοινωνιακά και προεκλογικά τεχνάσματα γιατί «κάνουν ζημιά στην οικονομία και υπονομεύουν το μέλλον» και κατέληξε λέγοντας ότι «η χώρα χρειάζεται μια άλλη πολιτική. Η χώρα χρειάζεται μια άλλη κυβέρνηση». Δε ζήτησε όμως ούτε αυτή τη φορά πρόωρες εκλογές.

Στον πρόεδρο της ΝΔ απάντησε ο υπουργός Τύπου Δ. Ρέππας, επισείοντας τις τελευταίες εκθέσεις διεθνών οργανισμών που δείχνουν ότι η Ελλάδα περνά για πρώτη φορά την Ιταλία και την Πορτογαλία στην ανταγωνιστικότητα, «επίτευγμα» όμως που οφείλεται αποκλειστικά στις βαρύτατες θυσίες των εργαζομένων και του λαού. Οι εκθέσεις αυτές κατά τον εκπρόσωπο δείχνουν ότι «η πρόοδος της ελληνικής οικονομίας τα τελευταία χρόνια είναι θεαματική και αναγνωρίζεται από όλους». Η ηγεσία της ΝΔ για λόγους μικροκομματικούς διαστρεβλώνει αυτή την πραγματικότητα «αδιαφορώντας αν έτσι βλάπτει τη χώρα, υπονομεύοντας τη σταθερή οικονομική πορεία της. Συνεχίζει έτσι να διαδραματίζει τον καταστροφολογικό ρόλο της»(!).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Για την κυβερνητική εναλλαγή (2015-01-09 00:00:00.0)
Δηλητηριώδη ... «μανιτάρια» (2011-11-12 00:00:00.0)
Θέλουν ενότητα υποταγής (2011-11-11 00:00:00.0)
...και το κρίσιμο ερώτημα (2004-05-02 00:00:00.0)
Σταθερή τροχιά αντιλαϊκής επίθεσης (2001-07-31 00:00:00.0)
"Φιάσκο" με αγωνία για τις αναδιαρθρώσεις (1998-08-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ