Τετάρτη 26 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
"Φιάσκο" με αγωνία για τις αναδιαρθρώσεις

Για φιάσκο έκανε λόγο, από τη Ζάκυνθο, ο Κ. Καραμανλής,ενώ με δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου, Α. Σπηλιωτόπουλου, η ΝΔ μίλησε "για αποτυχία της κυβέρνησης", την οποία κατηγορεί πως "με τις πράξεις, τις παραλείψεις και τις επιλογές της υπονομεύει την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας". Ακόμα κάνει λόγο "για πολιτικές ευθύνες που υπάρχουν σαφέστατα για το πρωτοφανές φιάσκο της Ιονικής", προβλέποντας ότι, "οποτεδήποτε γίνουν οι εκλογές, ο λαός με την ψήφο του θα καταδικάσει και θα κρίνει την κυβέρνηση Σημίτη ως αφερέγγυα και θα την απορρίψει ως άγονη"! Με ανάλογες δηλώσεις της, επίσης, το ηγετικό στέλεχος της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη εκφράζει την αγωνία της... ότι "η αποτυχία αυτού του κρίσιμου διαγωνισμού εγκλωβίζει και θέτει σε αμφισβήτηση όλη την πορεία των διαρθρωτικών αλλαγών της εθνικής οικονομίας, που είναι απαραίτητες για να επιτευχθεί ο εθνικός στόχος της εισόδου της Ελλάδας στην ΟΝΕ"...

"Η κυβέρνηση πορεύεται αιχμάλωτη των μονόπλευρων επιλογών της, χωρίς αντιστάσεις, χωρίς εναλλακτικές λύσεις, σε κατάσταση ομηρίας έναντι των μηχανισμών της αγοράς", διαπίστωσε, με χτεσινές δηλώσεις του, ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Ν. Κωνσταντόπουλος, προβλέποντας πως "θα μεγαλώσουν και θα ενταθούν οι αρνητικές οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες" μετά την αποτυχία στην πώληση της Ιονικής. Ο ίδιος μίλησε και για "στραπάτσο", "τραγικά επιπόλαιη και ανίκανη κυβέρνηση, που παίζει την Ελλάδα στο χρηματιστήριο και δε θέλει και δεν μπορεί να κάνει τις πραγματικές διαρθρωτικές αλλαγές ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής" (όπως, προφανώς, προσδιορίζονται στα πλαίσια της ΟΝΕ που στηρίζει και ο ΣΥΝ).

Το Γραφείο Τύπου του ΔΗΚΚΙ με ανακοίνωσή του αναφέρει πως "το φιάσκο με το διαγωνισμό της Ιονικής αποτελεί μια νέα μεγάλη απόδειξη για τα παιχνίδια που παίζουν ντόπιοι και ξένοι μεγαλοπαράγοντες σε βάρος της ελληνικής δημόσιας περιουσίας και του ελληνικού λαού". Κι ακόμα, τονίζει ότι "η πολιτική της άκριτης ιδιωτικοποίησης ευτελίζει την Ελλάδα διεθνώς και πολλαπλασιάζει τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα της χώρας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ