Τετάρτη 26 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΚΕ
Καρδιά του προβλήματος το ίδιο το ξεπούλημα

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος για τις εξελίξεις στην Ιονική Τράπεζα

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την Ιονική Τράπεζα, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ έδωσε χτες στη δημοσιότητα την παρακάτω ανακοίνωση:

"Οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την ΙΟΝΙΚΗ αποτελούν μια από τις κραυγαλέες αποδείξεις της ουσίας και της λειτουργίας της λεγόμενης "ελεύθερης αγοράς". Αποδείχνεται ότι, όπου βασιλεύει ο νόμος του κέρδους, απουσιάζει κάθε κανόνας ηθικής και διαφάνειας. Κυριαρχεί η πρακτική και η ηθική των εκπροσώπων της "ιδιωτικής πρωτοβουλίας", μαφιόζων και μη, αεριτζήδων και "επενδυτών", ντόπιων ή ξένων.

Οι εξελίξεις γύρω από το τίμημα της ΙΟΝΙΚΗΣ συνδέονται και με εκβιασμούς ενδιαφερομένων, προκειμένου να "ρίξουν" την τιμή πώλησης της τράπεζας, αλλά και με σχεδιασμούς διαφόρων τμημάτων του τραπεζικού κεφαλαίου, για το ποιο θα κυριαρχήσει στην τραπεζική αγορά, χρησιμοποιώντας κάθε "κόλπο" και κομπίνα.

Η κυβέρνηση συγκαλύπτει αυτά τα γεγονότα, ενώ κυβερνητικοί παράγοντες δε διστάζουν να επιτίθενται κατά των εργαζομένων στην "ΙΟΝΙΚΗ", κατηγορώντας τους προβοκατόρικα, ότι με τους αγώνες τους επηρέασαν αρνητικά το ύψος του τιμήματος!

Η κριτική της κυβέρνησης προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν αφορά το ΚΚΕ. Η δημαγωγία είναι χαρακτηριστικό του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησής του, που δε διστάζουν να κάνουν λόγο ακόμη και για το σοσιαλισμό, στον οποίο οδηγούν τη χώρα! Από την άλλη, η κριτική που ασκείται στην κυβέρνηση από άλλα κόμματα είναι επιδερμική και μακριά από την ουσία. Δεν έχουμε να κάνουμε με την ικανότητα, ή όχι, της κυβέρνηση να χειριστεί το όλο θέμα, αλλά με το αναπόσπαστο αποτέλεσμα της πολιτικής, που ξεπουλάει τα πάντα, τροφοδοτώντας με κολοσσιαία κέρδη την πλουτοκρατία. Πρόκειται για την πολιτική της ΟΝΕ, που η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα την έχουν αναγορεύσει σε μονόδρομο και σε "εθνικό στόχο"!

Το πραγματικό ζήτημα δεν είναι η τιμή του ξεπουλήματος της ΙΟΝΙΚΗΣ,όπως ισχυρίζονται οι υπέρμαχοι των ιδιωτικοποιήσεων, ούτε με το αν οι εξελίξεις στο διαγωνισμό πώλησης επηρεάζουν, ή όχι, τις λεγόμενες "διαρθρωτικές αλλαγές", όπως υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Το πραγματικό ζήτημα είναι αυτό το ίδιο το ξεπούλημα. Ο λαός μας δε θα είχε το παραμικρό να ωφεληθεί, είτε η ΙΟΝΙΚΗ ξεπουληθεί με μικρότερο, είτε με μεγαλύτερο ποσό. Και στη μια και στην άλλη περίπτωση κερδισμένη θα είναι η οικονομική ολιγαρχία, ενώ άμεσα ζημιωμένοι θα είναι οι εργαζόμενοι στην ΙΟΝΙΚΗ και γενικά στο τραπεζικό σύστημα.

Το ΚΚΕ υποστηρίζει την παραμονή στο κράτος των οικονομικών μοχλών που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν υπέρ των εργαζομένων στα πλαίσια μιας φιλολαϊκής πολιτικής. Σ' αυτή την κατεύθυνση καλεί τους εργαζόμενους ν' αγωνιστούν ενωμένοι, με στόχο την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και την απομόνωση των φορέων της".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στην τελική ευθεία η προκήρυξη για την ιδιωτικοποίηση της Ιονικής (1998-09-22 00:00:00.0)
Προχωρούν και ξεπουλούν όσο - όσο (1998-09-17 00:00:00.0)
Θέλουν να την ξεπουλήσουν με τα "μπάνια του λαού"! (1998-06-23 00:00:00.0)
Το ξεπούλημα θα γίνει μέσα στο καλοκαίρι (1998-06-21 00:00:00.0)
Σε ιδιώτες και η αρχαιότερη ελληνική τράπεζα! (1998-05-07 00:00:00.0)
Αντίθετοι στην πώληση της Ιονικής (1998-02-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ