Τρίτη 18 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
Στήνει απεργοσπαστικό μηχανισμό στην καθαριότητα

Με απεργοσπαστικό μηχανισμό επιχειρεί ο Δήμος Ζακυνθίων να σπάσει την επίσχεση εργασίας, στην οποία έχουν προχωρήσει εδώ και δέκα μέρες οι 37 εργαζόμενοι στην καθαριότητα, διεκδικώντας τη μονιμοποίησή τους αλλά και τα δεδουλευμένα, τα οποία σε αρκετές περιπτώσεις αγγίζουν και τα 15.000 ευρώ.

Στην προσπάθειά του έχει «σύμμαχο» και την εισαγγελέα του νησιού, η οποία, επικαλούμενη λόγους δημόσιας υγείας, έδωσε εντολή για άμεση αποκομιδή των σκουπιδιών στο δήμο. Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ προεκλογικά η δημοτική αρχή (ΝΔ) είχε δεσμευτεί στους εργαζόμενους για την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, καθώς και τη μονιμοποίησή τους, τώρα όχι μόνον αρνείται την υλοποίησή τους, αλλά και ακριβώς μια μέρα μετά τις εκλογές αποκαλύπτει για μια ακόμη φορά το αντεργατικό της πρόσωπο.

Σε ανακοίνωσή του, το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου καταγγέλλει τη δημοτική αρχή για το γεγονός πως «αφού πρώτα φρόντισε να διασπάσει τους εργαζόμενους στο χώρο της καθαριότητας σε μόνιμους και έκτακτους στο Σύνδεσμο, στο Δήμο Ζακυνθίων, στο Δήμο Λαγανά, τους έδωσε κάλπικες υποσχέσεις πριν τις εκλογές για να υφαρπάξουν την ψήφο τους, τώρα και με τη βοήθεια των εισαγγελικών αρχών επιδιώκουν να στήσουν μηχανισμό διάσπασης των εργαζομένων, υπονόμευσης και χτυπήματος των κινητοποιήσεών τους».

Και καταλήγοντας, τονίζει: «Να εκφραστεί και έμπρακτα η εργατική αλληλεγγύη όλων, στους εργαζόμενους στην καθαριότητα προκειμένου όλοι οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα να κατακτήσουν μόνιμη και σταθερή δουλιά χωρίς όρους και προϋποθέσεις και να τους καταβληθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ