Τρίτη 18 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΕΣ ΖΩΝΗΣ
Νέα απόπειρα να πετσοκόψει το εποχικό επίδομα

Σκληραίνει ακόμα περισσότερο τις προϋποθέσεις και μειώνει το ποσό. Αμεση απάντηση ετοιμάζουν τα σωματεία

Δεν είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση βάζει στο στόχαστρο το εποχικό επίδομα στη Ζώνη. Οπως και πριν, έτσι και τώρα θα βρεθεί αντιμέτωπη με τους εργάτες (φωτ. από παλιότερη κινητοποίηση στο υπουργείο Απασχόλησης)
Δεν είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση βάζει στο στόχαστρο το εποχικό επίδομα στη Ζώνη. Οπως και πριν, έτσι και τώρα θα βρεθεί αντιμέτωπη με τους εργάτες (φωτ. από παλιότερη κινητοποίηση στο υπουργείο Απασχόλησης)
Πριν ακόμα κλείσουν 24 ώρες από τις εκλογές, η ΝΔ εντείνει την αντεργατική της επίθεση σε βάρος των εργαζομένων, πετσοκόβοντας ακόμα και αυτό το πενιχρό έκτακτο εποχικό επίδομα για τους άνεργους της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης και αλλάζοντας τις προϋποθέσεις για την καταβολή του προς το χειρότερο!

Χτες ο ΟΑΕΔ εξέδωσε δελτίο Τύπου για να ανακοινώσει την έναρξη της υποβολής δικαιολογητικών για το επίδομα που καταβάλλεται σε ορισμένους κλάδους εργαζομένων. Το ποσό που έχει καθοριστεί για τους εργατοτεχνίτες της Ζώνης, τους οποίους άφησε χωρίς δουλιά ακριβώς η διαλυτική πολιτική των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, είναι 720 ευρώ, όταν πέρσι με δυναμικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις είχαν καταφέρει να πάρουν 746 ευρώ. Για φέτος, οι εργάτες απαιτούν να είναι 1.300 ευρώ.

Επιπλέον, οι προϋποθέσεις που ίσχυαν μέχρι τώρα και αποτελούν κατάκτηση που έχουν επιβάλει τα ταξικά σωματεία της Ζώνης με δυναμικούς αγώνες, είναι ο άνεργος να έχει συμπληρώσει 30 ένσημα την τελευταία διετία. Ωστόσο στο δελτίο Τύπου του ΟΑΕΔ αναφέρεται ότι τώρα απαιτούνται από 50 ως 120 ένσημα τον τελευταίο χρόνο! Πράγμα που σημαίνει ότι η πλειοψηφία των ανέργων της Ζώνης δε θα πάρει φράγκο.

Από χτες τα γραφεία των σωματείων είναι γεμάτα ασφυκτικά, καθώς άρχισαν να συγκεντρώνουν κανονικά τα απαραίτητα δικαιολογητικά από τους άνεργους εργατοτεχνίτες, με βάση τις προϋποθέσεις που έχουν κατακτήσει, πετώντας στο καλάθι των αχρήστων το δελτίο Τύπου του ΟΑΕΔ. Οπως διευκρίνισε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, Σωτήρης Πουλικόγιαννης, «φέτος διεκδικούμε 1.300 ευρώ και τις προϋποθέσεις που έχουμε θέσει. Τώρα αυτό που περιμένουμε είναι να ορκιστεί η νέα κυβέρνηση για να ανέβουμε όλοι μαζί στο υπουργείο απαιτώντας την καταβολή του εποχικού επιδόματος. Οι κινητοποιήσεις μας θα συνεχιστούν όσο χρειαστεί».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ