Τρίτη 18 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Ευρωπαϊκές μεταρρυθμίσεις για το κεφάλαιο

ΑΓΚΥΡΑ.--

Δήλωση - δέσμευση για «νέο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων», που θα φέρουν την Τουρκία πιο κοντά στον ευρωπαϊκό της στόχο, έκανε χτες ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Αλί Μπαμπατσάν, μετά και τις «παραινέσεις» των Βρυξελλών, για ένταση των μέτρων, από τη στιγμή που το «πολιτικό τοπίο στη χώρα ξεκαθάρισε και σταθεροποιήθηκε η κατάσταση και με την εκλογή του Αμπντουλάχ Γκιουλ στην προεδρία.

Οπως δήλωσε ο Α. Μπαμπατσάν «το νέο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που ετοιμάζεται έχει κυρίως στόχο να εναρμονίσει τους τουρκικούς νόμους με το κοινοτικό κεκτημένο», βάσει συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος. Υπενθυμίζοντας δε τις μεταρρυθμίσεις που πραγματοποιήθηκαν βάσει των ευρωπαϊκών επιταγών τα τελευταία χρόνια (που έχουν επιδεινώσει τις συνθήκες ζωής των λαϊκών στρωμάτων και έχουν ευνοήσει την ολιγαρχία του πλούτου), ανέφερε ότι θα συνεχιστούν και την ερχόμενη περίοδο.

Θυμίζουμε ότι η ΕΕ, μετά και τη σκιώδη - αλλά ισχυρή - στήριξή της στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), διεκδικεί άμεση εφαρμογή των απαιτήσεών της, προκειμένου να είναι σε θέση να επιβάλει τα συμφέροντα των ευρωπαϊκών μονοπωλίων στην περιοχή, και να διεισδύσει ακόμα περισσότερο στον λεγόμενο μουσουλμανικό κόσμο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ