Παρασκευή 21 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ηγετολογία...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ιπτάμενα ...ροφήματα στη Χαριλάου Τρικούπη! Προφανώς, έχει ανάψει για τα καλά το «γλέντι» της «ηγετολογίας», αλλά ακόμα δεν είδατε τίποτε. Είναι διαχρονικά γνωστό ότι οι «εκσυγχρονιστές» του ΠΑΣΟΚ εύκολα μετατρέπονται σε ...«μαμελούκους».

Θυμάστε, άλλωστε, παλιότερα συνέδριά τους, όπου ο Κώστας Σημίτης προσπαθούσε να μιλήσει ανάμεσα από εκκωφαντικά γιουχαΐσματα, μούντζες, βρισιές και ποιος ξέρει τι άλλο.

Δυστυχώς, ο εσωκομματικός πολιτισμός τους είναι αντίστοιχος της πολιτικής τους αντιπαράθεσης: Ανύπαρκτος!

Εκτός αν κάπου ανάμεσα στους «στοιχημένους» με τον έναν ή με τον άλλον, στις βαριές καταγγελίες, στις υπόγειες συμφωνίες, στις μυστικές συναντήσεις, στα κουτσομπολιά και τους μηχανισμούς, έχετε διαπιστώσει μια πολιτική θέση που αντιπαρατίθεται με μιαν άλλη.

Οσο κι αν ψάξετε, δε θα βρείτε κάτι τέτοιο, αφού απλούστατα δεν υφίσταται τέτοιο θέμα. Μιλάμε για το κόμμα όπου άπαντες θα αλληλοκαταγγελθούν ως «δεξιοί», προκειμένου στο τέλος να καταλήξουν στην ίδια δεξιά πολιτική που είχαν μέχρι σήμερα.

Ολα τα παραπάνω, φυσικά, τελούνται κάτω από το ...άγρυπνο βλέμμα της Αγίας Τριάδας του «Μέγκα»! Τρέμη - Τσίμας - Πρετεντέρης επικρέμονται πάνω από κάθε εξέλιξη, χωρίς καν να προσπαθούν να καλύψουν το άγχος τους.

Αλλωστε, μετά από τη στάση που κράτησαν κατά τον τελευταίο καιρό και ιδίως την προεκλογική περίοδο ...«γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε;» (που λέει κι ο Μητσοτάκης).

Η αντιπαράθεση στο ΠΑΣΟΚ - πρέπει να το πούμε αυτό - έχει και έντονο ...αστρολογικό χαρακτήρα! Ο Βενιζέλος θέλει το νέο αρχηγό στον αστερισμό του Σκορπιού και ο Παπανδρέου στον αστερισμό του Τοξότη. Οκτώβρη ο ένας, Δεκέμβρη ο άλλος.

Ομως, από ό,τι φαίνεται, γι' αυτό το κόμμα, όπως κι αν έρθουν τα πράγματα, ο Ερμής θα είναι ...ανάδρομος.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ