Σάββατο 22 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Γκοντάρ, Βισκόντι, Πάρκερ

«Η γη τρέμει» του Λουκίνο Βισκόντι
«Η γη τρέμει» του Λουκίνο Βισκόντι
Την αξιόλογη δραματική ταινία με τίτλο «Ζούσε τη ζωή της», σε σκηνοθεσία Ζαν - Λυκ Γκοντάρ θα μεταδώσει απόψε στις 00.30 η ΕΤ - 3.

Η Νανά είναι πωλήτρια σε ένα κατάστημα δίσκων στο Παρίσι. Αντιμετωπίζοντας οικονομικά προβλήματα, εγκαταλείπει το σύντροφό της και τη δουλιά της και αρχίζει να εκπορνεύεται. Η ταινία, χωρισμένη σε «12 κεφάλαια», παρακολουθεί το πέρασμα της ηρωίδας από την ευκαιριακή, «ερασιτεχνική» εκπόρνευση, στην επαγγελματική πορνεία, καταγράφοντας μια σειρά από διαδοχικές στιγμές αυτής της πορείας. Πιστεύοντας ότι μπορεί να «δανείζει» το κορμί τους στους άλλους χωρίς να χάσει την ψυχή της, η Νανά διεκδικεί, μέσα από την εκπόρνευση, να κερδίσει την ελευθερία της. Η πραγματικότητα, όμως, θα τη διαψεύσει...

Συνδυάζοντας μοναδικά τη μυθοπλασία με το ντοκιμαντέρ και εγγράφοντας το προσωπικό δράμα της ηρωίδας σε έναν ευρύτερο κοινωνικό και φιλοσοφικό προβληματισμό, ο Ζαν-Λυκ Γκοντάρ δημιούργησε το πρώτο του «καθαρό» αριστούργημα και μια από τις αντιπροσωπευτικότερες ταινίες του. Πρωταγωνιστούν: Αννα Καρίνα, Σαντί Ρεμπό, Αντρέ Σ. Λαμπάρτ, Γκιλέν Σουμπερζέρ.

«Η γη τρέμει». Δραματική ιταλική ταινία σε σενάριο και σκηνοθεσία του αξιόλογου Λουτσίνο Βισκόντι.

Στη Σικελία, οι φτωχοί ψαράδες εξαπατιούνται από τους μεγαλεμπόρους ψαριών. Μια από τις οικογένειες προσπαθεί να ξεφύγει από την εκμετάλλευση και να γίνει ανεξάρτητη. Ομως, όχι μόνο δε βρίσκουν βοήθεια από κανέναν, αλλά και η μοίρα είναι εναντίον τους. Με την τοπική σικελική διάλεκτο και πρωταγωνιστές πραγματικούς ψαράδες, η ταινία έχει τη μορφή ντοκιμαντέρ. Ενα εκπληκτικό ασπρόμαυρο νεορεαλιστικό αριστούργημα με κοινωνική καταγραφή και ειλικρινή διαχείριση πραγματικών προβλημάτων. Παίζουν ερασιτέχνες ηθοποιοί τη ζωή τους. Πρωταγωνιστούν ο Λουτσίνο Βισκόντι και οΑντόνιο Πιετρανγκέλι. (Βουλή TV, 22.00)

«Η ζωή του Ντέιβιντ Γκέιλ». Δραματική ταινία σε σκηνοθεσία Αλαν Πάρκερ.

Ο Ντέιβιντ Γκέιλ, καθηγητής φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου του Τέξας και υπέρμαχος της κατάργησης της θανατικής ποινής, κατηγορείται αδίκως για το βιασμό και τη δολοφονία μιας συναδέλφου του και καταδικάζεται από το Δικαστήριο του Τέξας σε θάνατο. Ενώ αναμένει την εκτέλεση της ποινής του, ο Γκέιλ ζητά να δώσει συνέντευξη σε έναν δημοσιογράφο. Η νεαρή Μπέτσι Μπλουμ αναλαμβάνει τη συνέντευξη, που θα την οδηγήσει στην αμφισβήτηση της ενοχής του Γκέιλ και στον κλονισμό της πίστης της σχετικά με την αμεροληψία του δικαστικού συστήματος... Παίζουν: Κέβιν Σπέισι, Κέιτ Γουίνσλετ, Λόρα Λίνεϊ(STAR, 01.00)

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τρέμει... (2010-07-11 00:00:00.0)
Εραστές και ήρωες (2010-02-09 00:00:00.0)
Ζούσε τη ζωή της (2007-07-22 00:00:00.0)
"Εμείς" και το... φεγγάρι (1997-03-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ