Τρίτη 25 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ
Καραμπινάτη παραβίαση της Κυριακής αργίας

Το ΣΕΠΕ επιβεβαίωσε καταγγελία του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, δήλωσε όμως αναρμόδιο να επιβάλει το νόμο!

Στην παράνομη λειτουργία του καταστήματος «Top Accessory ΑΕΒΕ» («Τοπ Αξέσορι ΑΕΒΕ» - πουλάει τσάντες, μαντίλια κλπ.) και τις Κυριακές, προχωρά ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, υποχρεώνοντας τους εργαζόμενους σε δουλιά με διάφορα εκβιαστικά διλήμματα. Το συγκεκριμένο κατάστημα στεγάζεται στο εμπορικό κέντρο «Escape» («Εσκέιπ»), στην περιοχή των Αγ. Αναργύρων, ενώ όπως προκύπτει από καταγγελίες και άλλα καταστήματα που στεγάζονται στον συγκεκριμένο χώρο ανοίγουν τις Κυριακές.

Με παρέμβαση του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, στελέχη του οποίου εντόπισαν το κατάστημα, κλήθηκε και πραγματοποίησε έλεγχο την περασμένη Κυριακή κλιμάκιο του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ). Παρούσα στον έλεγχο ήταν και η πρόεδρος του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας Μ. Τσαγκατάκη. Οι Επιθεωρητές βρήκαν το κατάστημα ανοιχτό, ωστόσο όπως δήλωσαν δεν μπορούν να το κλείσουν γιατί δεν έχουν τέτοιες αρμοδιότητες. Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκαν μη θεωρημένες καταστάσεις προσωπικού και ένα χειρόγραφο καθηκοντολόγιο, όπως δήλωσε η πρόεδρος του Συλλόγου Μ. Τσαγκατάκη, με το οποίο οι εργαζόμενοι είναι υποχρεωμένοι να καθαρίζουν τα πάντα μέσα στο κατάστημα.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου επικοινώνησε τηλεφωνικά με την πρόεδρο του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Μ. Τσαγκατάκη και το κλιμάκιο των Επιθεωρητών κάποιος με το επώνυμο Δήμας (όνομα άσχετο με τον πραγματικό ιδιοκτήτη), ο οποίος ισχυρίστηκε ότι οι εργαζόμενοι έρχονται από μόνοι τους για δουλιά! Ο Σύλλογος δηλώνει ότι θα συνεχίσει τις παρεμβάσεις του και θα επιβάλλει το κλείσιμο στον συγκεκριμένο και σε όποιον άλλον επιχειρηματία προσπαθήσει να ανοίξει το κατάστημά του την Κυριακή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ