Τετάρτη 6 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
«Δε βλέπει» άμεσα συμφωνία ο Σάντι Μπέργκερ...

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-

Μόνον από θαύμα θα μπορούσε να προκύψει αυτή τη βδομάδα κάποια ουσιαστική εξέλιξη, που θα οδηγούσε στην επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας στις τρέχουσες διαβουλεύσεις για το Μεσανατολικό, υποστήριξε χτες ο σύμβουλος επί θεμάτων «Εθνικής Ασφάλειας» του προέδρου των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, Σάντι Μπέργκερ.

Ο Μπέργκερ σημείωσε πως «γίνεται εξαιρετικά δύσκολο να φανταστεί κανείς μια ειρηνευτική συμφωνία ανάμεσα σε Ισραήλ και Παλαιστίνιους, εκτός και εάν προκύψει κάτι θεαματικό» από τις ξεχωριστές συναντήσεις του προέδρου Κλίντον με τον Παλαιστίνιο ηγέτη Γιάσερ Αραφάτ και με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Εχούντ Μπάρακ στο πλαίσιο της Διάσκεψης Κορυφής για τη Χιλιετία των ηγετών από 150 χώρες του κόσμου, που ξεκινά σήμερα στην έδρα του ΟΗΕ στη Ν. Υόρκη. Επιπλέον ο Μπάρακ διασκέδασε τις φήμες που φέρουν την πραγματοποίηση μιας τριμερούς συνάντησης ανάμεσα στους ηγέτες Μπιλ Κλίντον, Γιάσερ Αραφάτ και Εχούντ Μπάρακ, αποκλείοντας να «συμβεί κάτι τέτοιο τουλάχιστον αυτή τη βδομάδα».

Ωρες πριν, το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ είχε εκδώσει μία ανακοίνωση αρκετά ενδεικτική του μάλλον απαισιόδοξου κλίματος που επικρατεί στις τρέχουσες διαβουλεύσεις για το Μεσανατολικό. Στην ανακοίνωση διευκρινιζόταν πως κατά την επικείμενη συνάντηση του πρωθυπουργού Μπάρακ με τον πρόεδρο Κλίντον «δε θα κομιστούν καινούριες ιδέες».

Οσο για τους Παλαιστίνιους; Κάθε μέρα πληθαίνουν οι προβλέψεις αξιωματούχων της Παλαιστινιακής Αρχής πως η προγραμματισμένη για τις 13 Σεπτέμβρη ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της Παλαιστίνης θα καθυστερήσει όχι μόνον μερικές βδομάδες, αλλά ακόμη «και μερικούς μήνες»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ