Τετάρτη 26 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Οργανώνουμε την πάλη σε ενιαίο μέτωπο

«Η από καιρό σχεδιασμένη επίθεση στο Ασφαλιστικό αποτελεί μέρος της γενικότερης επίθεσης που χρόνια τώρα οργανώνουν και εξαπολύουν οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου. Στόχος τους η διατήρηση και ενίσχυση της κερδοφορίας των επιχειρήσεων. Οσες προσπάθειες κι αν κάνουν τα παπαγαλάκια και οι διάφοροι "σοφοί", που τελούν σε διατεταγμένη υπηρεσία, δεν μπορούν να κρύψουν την ταξική ουσία του προβλήματος. Ο καημός τους δεν είναι η βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος, αλλά η απαλλαγή κράτους και εργοδοσίας απ' το να αποδώσουν στους εργαζόμενους αυτά που τους ανήκουν».

Τα παραπάνω σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας. Χαρακτηρίζει έκθετη την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, «που όψιμα ανακαλύπτει "ασφαλιστικές ανατροπές", όταν επίμονα ζητούσε την εφαρμογή του νόμου Ρέππα, που προβλέπει ακριβώς ό,τι προωθεί σήμερα η κυβέρνηση, ζητώντας μάλιστα την ατζέντα για να τρέξει στους κοινωνικούς διαλόγους».

«Το παιχνίδι είναι στημένο και μόνο η σταθερή και αταλάντευτη πάλη του ταξικού εργατικού κινήματος μπορεί να τους το χαλάσει. Ανεξάρτητα από το πώς θα προωθήσουν τα σχέδιά τους, η απάντηση πρέπει να είναι ενιαία».

«Οργανώνουμε την πάλη μας, σχεδιάζουμε τη δράση μας» καταλήγει η ανακοίνωση του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, παραθέτοντας τις διεκδικήσεις του κλάδου.

Απάντηση στους δρόμους

Την αντιασφαλιστική επίθεση της κυβέρνησης καταγγέλλουν με κοινή ανακοίνωσή τους το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού Αθήνας και ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας.

Οπως σημειώνουν, «η νέα αυτή επίθεση στο Ασφαλιστικό, σε συνδυασμό με τις ελαστικές μορφές απασχόλησης, τους απαράδεκτα χαμηλούς μισθούς, τα ανύπαρκτα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, την εντατικοποίηση και την ανασφάλιστη εργασία που κυριαρχούν στη "βαριά βιομηχανία" κερδών του Τουρισμού, θα κάνουν άπιαστο όνειρο την αξιοπρεπή σύνταξη για τους εργαζόμενους στον κλάδο».

Καλούν τους εργαζόμενους μαζί με τα μικρομεσαία λαϊκά στρώματα να αντιτάξουν «σ' αυτήν την πολιτική την ταξική ενότητα και τη συσπείρωσή τους στη βάση των κοινών τους συμφερόντων, μέσα από ένα γερό, μαχητικό, ταξικό κίνημα απέναντι στην πλουτοκρατία και όσους την υπηρετούν, προβάλλοντας το δικό τους διεκδικητικό πλαίσιο, το πλαίσιο του ΠΑΜΕ, που απαντά σε όλα τα διλήμματα».

Ανάλογη ανακοίνωση εξέδωσε και το Συνδικάτο Εργαζομένων Φαρμάκου - Καλλυντικού και Συναφών Επαγγελμάτων Αττικής.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι εργαζόμενοι να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους (2011-09-30 00:00:00.0)
Στη μάχη της προετοιμασίας οι νέοι εργαζόμενοι (2007-10-13 00:00:00.0)
Πλατιές συσκέψεις σε όλη τη χώρα (2007-10-12 00:00:00.0)
Αύριο Τετάρτη η ταξική απάντηση στην αντιασφαλιστική λαίλαπα (2002-05-28 00:00:00.0)
Στους τόπους δουλιάς οργανώνεται η απεργία (2002-05-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ