Παρασκευή 30 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΜΑΧΕΣ 5 ΚΑΙ 19 ΟΚΤΩΒΡΗ
Οι εργαζόμενοι να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους

Οι ταξικές δυνάμεις μπαίνουν στον αγώνα για την επιτυχία των απεργιών

Αποφασιστικά στη μάχη για την επιτυχία της απεργίας σε Δημόσιο και ΔΕΚΟ στις 5 Οκτώβρη και της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας στις 19 Οκτώβρη ρίχνονται οι ταξικές δυνάμεις, για να δοθεί μαζική εργατική απάντηση στην αντεργατική πολιτική, για να μπούνε εμπόδια στα νέα μέτρα, ο εργάτης να ορθώσει το μπόι του, να δείξει τη δύναμή του, να μην υποκύψει στους εκβιασμούς, στην τρομοκρατία. Βασική προϋπόθεση για να έχει αυτός ο αγώνας αποτελέσματα είναι κάθε σωματείο και συνδικάτο, κάθε εργαζόμενος να πάρει την υπόθεση της επιτυχίας της απεργίας στα χέρια του.

Πρώτος σταθμός είναι η απεργιακή μάχη στις 5 Οκτώβρη σε Δημόσιο και ΔΕΚΟ και οι ταξικές δυνάμεις στο Δημόσιο ήδη οργανώνουν την πάλη καλώντας τους εργαζόμενους να μην αποδεχτούν καμία απόλυση, καμία μείωση μισθών, να υπερασπίσουν το εισόδημα των οικογενειών τους. Να απαντήσουν στο νέο μισθολόγιο, με το οποίο η κυβέρνηση επιβάλλει μείωση μισθών μέχρι και 40%, στην εργασιακή εφεδρεία, μέσω της οποίας και σύμφωνα με τους στόχους του μεσοπρόθεσμου θα γίνουν 200.000 απολύσεις μέχρι το 2013, στις καταργήσεις, συγχωνεύσεις δημόσιων οργανισμών, που βάζουν λουκέτο σε 40 φορείς του Δημοσίου, στις ιδιωτικοποιήσεις, με το ξεπούλημα να επεκτείνεται - μετά τη ΔΕΗ, τον ΟΤΕ, την ΕΥΔΑΠ - στο σύνολο της δημόσιας περιουσίας, στο Ασφαλιστικό, με τη νέα λεηλασία στα ασφαλιστικά ταμεία.

Κλιμάκωση στις 19 Οκτώβρη

Επόμενο αποφασιστικό βήμα η πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 19 Οκτώβρη. Ηδη τα ταξικά συνδικάτα και οι Ομοσπονδίες στον ιδιωτικό τομέα έχουν πάρει αποφάσεις και καλούν τους εργαζόμενους όχι μόνο να συμμετάσχουν δυναμικά και μαζικά στην απεργία, αλλά να γίνουν τα «αγκωνάρια» της.

Με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας απευθύνεται στο σύνολο του κλάδου των κατασκευών και τονίζει: «Μόνο με τη λαϊκή οργάνωση μπορούμε να αντισταθούμε σε αυτή τη λαίλαπα, μόνο με λαϊκή οργάνωση μπορούμε να βάλουμε εμπόδια, να τους υποχρεώσουμε να κάνουν πίσω. Μόνο με ισχυρά συνδικάτα, λαϊκή οργάνωση δε θα βρίσκει τόπο να σταθεί αυτή η πολιτική και αυτοί που την προωθούν και την στηρίζουν».

Με αντίστοιχο κάλεσμα, η Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου μεταθέτει την απεργία που είχε προκηρύξει για τις 11 Οκτώβρη στις 19 του μήνα, και σημειώνει: «Η 19η Οκτώβρη να είναι η μέρα που θα νεκρώσουν όλοι οι χώροι δουλειάς». Η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο καλεί επίσης στην απεργία. Στην πρώτη γραμμή είναι και η συζήτηση μέσα στους χώρους δουλειάς για την οργάνωση του αγώνα, όπως σημειώνει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας στο απεργιακό του κάλεσμα προς τους εργαζόμενους του κλάδου. Στην οργάνωση του απεργιακού αγώνα προχωρούν και τα κλαδικά Συνδικάτα Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αθήνας και Πειραιά καθώς και επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ