Παρασκευή 30 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ»
Εργαζόμενος πήρε εξόφληση μισθού... 15 ευρώ!

Περιοδεία του ΚΚΕ στο νοσοκομείο

Συζήτηση για όλα τα προβλήματα των εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Αγιος Σάββας» έγινε χτες κατά τη διάρκεια περιοδείας της Λιάνας Κανέλλη, βουλευτή του ΚΚΕ. Οι εργαζόμενοι στάθηκαν ιδιαίτερα στην περικοπή των μισθών τους από τα χαράτσια, με αποκορύφωμα, ορισμένοι από αυτούς να τονίζουν πως η εξόφλησή τους - για τον τρέχοντα μήνα - άγγιξε τα 34 ευρώ, ενώ υπήρξε και συνάδελφός τους που πήρε μόλις 15 ευρώ!

Η βουλευτής του ΚΚΕ μιλώντας στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου, κάλεσε τους εργαζόμενους σε ομαδική άρνηση καταβολής του χαρατσιού. Και επισήμανε πως «αν είσαστε ενωμένοι, δεν είσαστε και μόνοι». Πάνω σε αυτό, αναφέρθηκε και στην προσπάθεια ανοιχτού εκφοβισμού των εργαζομένων από τη διοίκηση του νοσοκομείου, που κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα για να απαγορευτούν οι Γενικές Συνελεύσεις και λίγες μέρες μετά ζητούσε τα ονόματα όσων εργαζομένων συμμετείχαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έγινε στο προαύλιο του νοσοκομείου. Μία απόφαση που η ίδια η διοίκηση πήρε πίσω μετά από κινητοποίηση που έγινε προχτές στο νοσοκομείο και παράσταση διαμαρτυρίας στην Α' Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ). «Ησασταν ενωμένοι, γι' αυτό», είπε, και υπογράμμισε πως «οι εργαζόμενοι φάνηκαν αποφασισμένοι να απαλλαγούν από τον πολιτικό καρκίνο που μετατρέπει τους ασθενείς σε εμπόρευμα και τους ίδιους σε δούλους».

Τέλος, η Λ. Κανέλλη όταν είπε «μην αφήσετε τους ασθενείς σας. Να τους ενημερώσετε και αυτούς και τους συγγενείς τους για τα προβλήματά σας, ώστε να έρθουν μαζί σας» ένας εργαζόμενος τη διέκοψε λέγοντας πως είναι δύσκολο κάτι τέτοιο. Και η βουλευτής του ΚΚΕ απάντησε λέγοντας πως «έταξα πως θα είναι εύκολο; Αλλά είναι αυτό πιο δύσκολο ή αν θα μείνεις χωρίς σπίτι, χωρίς δουλειά και χωρίς λεφτά;»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ